loader
Foto

Ne vedem la TVR cu Florin Piersic

Unul dintre cei mai iubiţi actori români a venit la „rendez-vous-ul de la ora cinci” al Marinei Almăşan, pe 8 aprilie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Marina Almăşan
Ne vedem la TVR

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

O carieră impresionantă, charismă, temperament, sensibilitate, putere, energie, drag de artă şi de oameni. A interpretat zeci de roluri pe scena Naţionalului bucureştean, dar şi-a pus amprenta şi asupra cinematografiei româneşti, prin roluri dintre cele mai diferite — de la film de acţiune la film istoric, de la comedie la musical. Celebre au rămas personajele sale din filmele cu haiduci — Anghel Şaptecai sau Grigore Pintea, dar rolul cel mai cunoscut şi îndrăgit, cu care aproape s-a confundat în conştiinţa publicului, a fost Mărgelatu. „Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe, distins cu numeroase titluri şi premii şi decorat cu mai multe ordine, actorul este unul dintre cei mai iubiţi români ai zilelor noastre. Vineri după-amiază, Florin Piersic este invitatul Marinei Almăşan la Ne vedem la TVR, emisiune difuzată în direct, de la 17.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

În platoul emisiunii vin, ca de obicei, oameni dragi ai actorului, ale căror vieţi sau cariere s-au intersectat, într-un mod frumos şi neaşteptat, cu parcursul lui Florin Piersic: colaboratori, colegi, prieteni. Printre ei se numără actriţa Medeea Marinescu, muzicienii Adrian Romcescu şi George Nicolescu, lor alăturându-li-se şi alţi invitaţi surpriză. Telespectatorii vor descoperi, cu acest prilej, secrete din viaţa marelui actor, vor afla care sunt pasiunile şi preocupările sale, în afara scenei. Nu vor lipsi imaginile de arhivă.

(w882) Marina Alm

Timp de două ore, săptămânal, Marina Almăşan invită în studioul Ne vedem la TVR oameni de succes ai ţării - profesori, actori, medici, sportivi etc. Trupa Andrei Tudor Band aduce culoare muzicală emisiunii, iar telespectatorii fideli au şansa de a câştiga premii oferite de sponsori, participând la concursurile lansate telefonic sau pe pagina de Facebook Ne vedem la TVR.

Emisiunea poate fi urmărită vineri, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1