loader
Foto

Galerie foto

Nebunii de pe Madison Avenue (MAD MEN), la TVR 1

În fiecare zi, de luni până joi, de la ora 00.25, telespectatorii pot urmări la TVR 1 câte două episoade ale primei serii MAD MEN.

 

New York, anii ’60. Stilat şi provocator, serialul Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) de la TVR 1, urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine.

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) este un serial multipremiat încă de la lansare: Premiu Emmy  pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, 2 Globuri de Aur pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, un Premiu Peabody, un Premiu al Asociaţiei Producătorilor, 2 premii ale Asociaţiei Scenariştilor, Premiul AFI în 2007 şi 2008 pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de Televiziune, Premiul BAFTA pentru Cel Mai Bun Program Internaţional.

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men – producţie SUA 2007) îi are în rolurile principale pe câştigătorul unui Premiu Emmy, Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

Povestea serialului se concentrează pe viaţa duplicitară a lui Don Draper (Hamm), cel mai cunoscut director de creaţie şi cel mai râvnit bărbat din branşă, dar şi a colegilor săi din agenţia Sterling Cooper. Don face jocurile atât în sala de conferinţe, cât şi în dormitor, dar se luptă să ţină pasul cu schimbările rapide din domeniu şi cu tinerii aspiranţi care visează să îi ia locul. Serialul investighează pe larg şi cu sinceriatate rolurile femeii şi al bărbatului în acea perioadă, dezvăluind adevărata pornire umană  ascunsă sub paravanul  vieţii de familie din anii ’60.

Mad Men este o serie iniţiată de Matthew Weiner, scenaristul serialului Soprano. Temele abordate sunt de o mare complexitate vizând universul macho al barbaţilor puternici care taie şi spânzură ca în mafia italo-americană, emanciparea femeii, rasismul, homosexualitatea, raporturile profesionale, care nu neglijează tangenţa cu raporturile bărbat-femeie, destul de crude. În ansamblu, serialul îşi propune o privire atentă, lucidă, adesea cinică asupra contemporaneităţii, a ascensiunii puterii societăţii de consum, toate aceste teme găsindu-şi un real ecou în epocă.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1