loader
Foto

New Mexico și visul american, în episodul 3 al seriei „America necunoscută”

Pașii l-au purtat pe Arthur Honegger în New Mexico, unde jurnalistul a urmărit un vechi vis american - cel al libertății și al împlinirii de sine. Comunități hippie, artiști și refugiați trăiesc acolo toți același vis.    

 

În călătoria sa prin vastul New Mexico, Arthur Honegger trăiește noi experiențe care îl îmbogățesc spiritual, care îi deschid orizontul cunoașterii și care îi produc emoții surprinzătoare.

Povestea visului american este aici mai vie ca nicăieri. Purcedem din nou la drum prin „America necunoscută”, alături de jurnalistul elvețian, sâmbătă, 8 august, de la ora 15:30, în cel de-al treilea episod al seriei.

(w882) baraci

În New Mexico, Honegger întâlnește copii hippie, care au crescut în comunitățile rurale formate de părinții lor, precum și artiști care își exprimă liber și cu succes individualitatea, într-un colectiv de 300 de persoane.

El vizitează apoi zona Los Alamos, unde bomba atomică a fost odată dezvoltată în numele apărării „lumii libere”. Tot acolo, întâlnește un tânăr indigen care luptă pentru ca drepturile civile ale poporului său să fie aplicate.

(w882) pustiu

Călătoria sa îl duce în sfârșit la granița cu Mexic, unde „pământul libertății” devine din ce în ce mai puțin... liber. Astăzi, există un gard înalt de patru metri între New Mexico și Mexic. Refugiații care visează să meargă în SUA, sperând la o viață mai bună acolo, ajung în orașul de frontieră Juárez. Vizita la un sanctuar unde Honegger întâlnește două familii de refugiați devine pentru jurnalistul elvețian o experiență personală extremă.

(w882) copil

Arthur Honegger a fost corespondentul televiziunii publice elvețiene în Statele Unite timp de opt ani, în perioada președintelui Obama. În acel interval, el a vizitat aproape toate cele 50 de state americane. După câţiva ani, elvețianul s-a reîntors în America pentru a călători în cele patru state până atunci necunoscute lui: Dakota de Sud, Porto Rico, New Mexico şi Hawaii. Seria documentară în patru părți „America necunoscută” (MY UNKNOWN AMERICA, Elveţia, 2019) este rezultatul acestei călătorii. Telespectatorii TVR 1 au ocazia să vadă, prin ochii jurnalistului, regiuni ce nu intră în circuitul turistic și să cunoască provocările cu care se confruntă locuitorii acestora, dar și posibilii vizitatori. Seria „America necunoscută” se difuzează sâmbăta și duminica, de la ora 15.30, din 1 august, la TVR 1.

(w882) honegger

 

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1