loader
Foto

Nicolae Sabău, la „O dată-n viaţă”

Artistul a fost invitatul Iulianei Tudor în ediţia din 3 decembrie a emisiunii, ce a aniversat cei 60 de ani ai Televiziunii Române şi Ziua Naţională a României, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 21.00.

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

Cele două părți ale ediției din 3 decembrie sunt disponibile pe TVR+.

Sărbătoritul emisiunii O dată-n viaţă dintr-o săptămână plină de evenimente aniversare este îndrăgitul interpret Nicolae Sabău, pe care Iuliana Tudor şi echipa sa îl omagiază în seria întâlnirilor „TVR60”.

Începutul emisiunii este un moment dedicat zilei de 1 Decembrie şi aparţine unui proiect cu totul special, „Toţi K1 pentru România”. Spectacolul patriotic pregătit de membrii trupei Proiect K1, alături de Nicolae Furdui Iancu şi Paula Seling pentru anul viitor caută să crească interesul pentru cultura românească, toleranţa, reperele morale şi implicarea socială. Iuliana Tudor va fi gazda acestui spectacol, în care actorii Vlad Rădescu, Sorin Francu şi Mihaela Rădescu vor oferi momente teatrale patriotice. Evenimentul va fi structurat ca un tablou muzical, literar-dramatic şi coregrafic format dintr-o succesiune de patru acte, un prolog şi un epilog, un tablou de evocare istorică ce vrea să exprime „Visul Unirii la Români”. Despre toate acestea, protagoniştii spectacolului vorbesc în ediţia din 3 decembrie a emisiunii O dată-n viaţă.

(w882) Furdui Ian

Vin să sărbătorească alături de maestrul Nicolae Sabău şi de echipa O dată-n viaţă tineri laureati ai festivalurilor de folclor: Ionuţ Sima, Ioana Pricop şi Andreea Ghiţiu, dar și Sofia Vicoveanca, prietenă de-o viață a artistului. Acompaniamentul şi dansurile ediţiei din 3 decembrie a emisiunii vin de la membrii Ansamblului Naţional Transilvania din Maramureş. Vom urmări imagini din arhiva Televiziunii Române, ne vom aminti de momente unice trăite pe scenă sau pe platourile de filmare, vom asculta câteva dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul lui Nicolae Sabău.

(w882) ODV

În sezonul 18 al emisiunii prezentate de Iuliana Tudor la TVR 1 şi TVR HD, platoul O dată-n viaţă este locul întâlnirilor aniversare „TVR 60”. Sărbătorim cei 60 de ani de existenţă ai Televiziunii Române prin cântec şi imagini document din arhivă, împreună cu mari interpreţi ai folclorului românesc, trăind momente emoţionante şi ascultând poveştile lor legate de TVR.

Scenetele umoristice prezentate de actori de marcă ai teatrului românesc pot fi văzute şi în acest sezon. Floarea (actriţa Maria Buză) a plecat la muncă în Spania. În aşteptarea ei, Gheorghe (Marius Rizea) trăieşte experienţe pline de haz alături de personajele pe care le cunoşteam „din auzite”, despre care cei doi au vorbit de-a lungul timpului la O dată-n viaţă: Ţugurlan (Cristian Creţu), Ţugurlanca (Mariana Dănescu), poliţistul satului (Ovidiu Cuncea), învăţătoarea lui Gheorghe (Medeea Marinescu), Niculina (Tania Popa), preotul satului - părintele Corcoduş (Valentin Teodosiu) sau bunica lui Gheorghe (Magda Catone).

Şi pentru că cele mai bune petreceri se fac sâmbăta, Iuliana Tudor ne dă întâlnire la O dată-n viaţă, în fiecare sâmbătă seară. O nouă ediţie poate fi urmărită pe 3 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Foto: Ochea Fotografie

Producător Iuliana Tudor, emisiune de Elise Stan

1:50 Lili Marleen (R)

Telecinemateca ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

Dramă. Redactor Cristina Crăciun

X

(Reluare)

3:55 Sport (R)

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1