loader
Foto

Galerie foto

„Nu aveţi niciun pic de respect faţă de compozitorii şi interpreţii originali!”

Concurenţii de la „Provocarea starurilor” au de trecut printr-o ediţie dificilă, în care îl întâlnesc pe cel mai aspru jurat de până acum: Adrian Daminescu, cel căruia îi aparţin şi vorbele din titlu.

 

Provocarea starurilor

Din juriul ediţiei 7 „Provocarea starurilor” mai fac parte interpreta Carmen Trandafir şi interpretul şi compozitorul Dan Teodorescu (Taxi).

Poate cea mai tensionată ediţie „Provocarea starurilor”de până acum, cea din 8 decembrie, vine cu multe noutăţi şi suprize. Andreea Bănică ni le va dezvălui sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

„Ai cântat altceva, clar nu piesa Şi m-am îndrăgostit de tine” şi „nu e de ajuns să fii frumoasă, trebuie să şi ştii să cânţi” au fost replicile care inflamează atmosfera în platorul de la Provocarea starurilor. Îi aparţin celui mai aspru jurat din concursul destinat tinerilor interpreţi de muzică uşoară românească de la TVR 1, Adrian Daminescu, cel care face echipă în juriul ediţiei 7 cu interpreţii Carmen Trandafir şi Dan Teodorescu. Nu numai că a făcut-o să plângă pe concurenta lui Ştefan Stan, Ioana Ristea, dar a început o dispută şi cu mentorul Ştefan Stan.

De la ce a început totul?

(w500)

Ştefan Stan lucrează deja cu Ioana de 5 ediţii/săptămâni. A fost foarte implicat, repetiţiile întinzându-se uneori până la 2-3 dimineaţa, chiar în zilele dinaintea filmărilor. Ştefan a învăţat-o pe Ioana, ca de altfel şi pe celelalate concurente care au făcut echipă cu Ioana până acum, că interpretarea piesei unui membru al juriului în variantă originală, personală este de apreciat şi cea mai bună varinată. Tocmai asta a făcut şi Ioana la ediţia cu numărul 7. Spre deosebire de celelalte concurente care nu au urmat recomandarea lui Ştefan şi au fost eliminate. Pană la ediţia din 8 decembrie, toţi membrii juriului care au ascultat-o pe Ioana de-a lungul a 5 ediţii, adică 15 vedete ale muzicii româneşti, au lăudat-o şi au apreciat-o pentru originalitate şi timbrul vocii. Ba mai mult, în ediţia 5, Laurenţiu Dută i-a oferit piesa „Clipe” pentru ca Ioana să o înregistreze cu videoclip, în varianta prezentată de ea în platoul emisiunii. În ediţia 6, Ioana a obţinut punctaj maxim la toate probele.

(w500)

Şi în ediţia 7, Ioana abordeză melodiile din repertoriul juraţilor şi alege să interpreteze melodia lui Adrian Daminescu, Şi m-am îndrăgostit de tine, în manieră proprie, urmând sfatul mentorului ei. La finalul momentului ei pe scenă, supărat, Adrian Daminescu, a exclamat: „Asta nu e piesa mea!”... „O piesă trebuie cântată la început în manieră originală şi abia apoi în manieră personală”.  Cum se finalizează ediţia pentru Ioana Ristea aflăm pe 8 decembrie, la Provocarea starurilor de la TVR 1.

(w882)

Din 8 decembrie, „Provocarea starurilor” vine cu noutăţi: având în vedere că intrăm în etapa de foc, ce va dura până la finală, iată cum se vor face eliminările:

În etapa de foc, care începe cu ediţia 7, eliminările sunt individuale, nu mai sunt pe echipe. Adică la finalul ediţiei din 8 decembrie, din cei 6 concurenţi care vor evolua pe scenă, rămân 5... În fiecare ediţie pleacă acasă câte un concurent, până la finală, când vor rămâne doar 3 concurenţi să lupte pentru premiul de 10.000 de euro. În etapa de foc, există riscul ca un mentor să rămână fără niciun concurent.

(w500)

Etapa de foc (care începe pe 8 decembrie) îi readuce pe scena de la Provocarea starurilor în primul rând pe câştigătorii ediţiei 6 – Ioana (echipa lui Ştefan Stan), Stelian (de la Sanda Ladoşi), Isabela (antrenată de Mihai Alexandru) şi pe cei mai buni concurenţi de până acum, care au fost eliminaţi de-a lungul concursului, dar au obţinut punctaje mari. Primilor 3 concurenţi cu cele mai multe puncte acumulate într-o ediţie, chiar dacă au fost eliminaţi – li se mai acordă o şansă, conform regulamentului. Prin urmare, alături de cei care au scăpat de eliminare săptămâna trecută, vin 3 concurenţi pe care i-am mai văzut în ediţiile trecute Provocarea starurilor: Raluca Moldoveanu, în echipa Sandei, Ana Stănciulescu, în echipa mentorului Ştefan Stan şi Paul Mureşan, la Mihai Alexandru.

(w500)

Vedem cine este primul eliminat în drumul către finala Provocarea starurilor sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Despre Provocarea starurilor

În fiecare show Provocarea starurilor, 6 tineri talentaţi, interpreţi de muzică românească, trec prin probe în care îşi vor dovedi calităţile artistice şi vocale. Dintre aceştia, 3 părăsesc competiţia în fiecare ediţie, alţi 3 concurenţi urmând să completeze locurile eliberate.

La Provocarea starurilor, mentorii sunt aceiaşi pentru toate ediţiile concursului, însă juriul, format din mari interpreţi români care au lansat piese nemuritoare în ultimii 40 de ani, se schimbă în fiecare ediţie.

(w882)

Din 27 octombrie 2018, la TVR 1 a început cea mai nouă competiţie muzicală, în care vedeta e muzica românească. Provocarea starurilor dezvăluie publicului viitoare staruri ale muzicii româneşti, care sunt validate de marii interpreţi ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani.

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1