loader
Foto

Nutriţionista Andreei Marin ne învaţă să preparăm “pacheţele sănătoase”

Specialistul în nutriţie al centrului Gardens of Babylon din Bodrum, acolo unde Andreea Marin a urmat un program de detoxifiere, Cisem Cakir, a revenit şi în această săptămână în platoul emisiunii “Preţuieşte Viaţa”.

 

Andreea Marin

Cisem Cakir ne-a învățat să preparăm un fel de mâncare simplu, sănătos și ușor de realizat. Ea le numește pachețele sănătoase, în limba turcă durum, un echivalent al sărmăluțelor noastre.

Pentru a avea pe masă aceste pachețele avem nevoie de o lipie de orez, pătrunjel, rucola, ridichi, avocado, roșii, ceapă și semințe de floarea soarelui. Toate aceste ingrediente sunt benefice pentru organism, ele conțin vitamine, minerale, omega 3 și au mai multe proteine decât carnea.

Cisem Cakir este raw chef și a studiat peste Ocean la cel mai renumit centru Hippocrates Health Institute din Statele Unite ale Americii, locul unde învață cei mai buni specialiști din lume și unde pacienți aflați chiar în ultimele faze de cancer reușesc să se vindece mulțumită reinventării stilului de viață.

Andreea Marin a învățat de la Cisem cum să gătească sănătos și ce alimente trebuie să evite și, într-un interviu acordat Agenției de presă mondenă, declara despre specialistul nutriționist, care i-a devenit și prietenă:

“Ea şi-a schimbat total viaţa şi e un exemplu de urmat pentru mine, a plecat în SUA şi a devenit Raw Food Chef la o şcoală prestigioasă din New York, apoi a studiat la Institutul Hippocrates din Florida, asta după ce a citit enorm despre toxinele care ne invadează corpul cu voia noastră, pentru că mâncăm chimicale pe pâine zi de zi, bem cele mai nocive răcoritoare care creează şi dependenţă din pricina substanţelor pe care le conţin, adică exact ceea ce îşi doresc cei ce conduc aceste industrii. Mai mult, prin ceea ce consumăm facem loc în corpul nostru depozitelor de reziduuri care devin un mediu propice bolilor şi cancerului, în special.”

Dieta vegană crudă sau “raw food” este de fapt un stil de viață în care se consumă preponderent fructe și legume crude, ca atare sau în diverse amestecuri. De la apariția ei și până acum a înregistrat o evoluție spectaculoasă, au apărut cărți cu rețete și chiar restaurante “raw”, iar acest stil de viață are din ce în ce mai mulți adepți printre care și celebrități cum ar fi: Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore.

Diferența fundamentală între dieta vegană crudă și alte diete este că nu este urmată numai cu scopul de a da jos un număr de kilograme, ci, în primul rând, pentru beneficiile extraordinare pe care ea le poate aduce sănătății.

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 37

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1