loader
Foto

O dată-n viaţă, 12 decembrie. Cazurile sociale care pot fi susţinute din donaţii

Vedeţi mai jos poveştile persoanelor care au nevoie de ajutorul vostru, prezentate de Iuliana Tudor în ediţia de joi, 12 ecembrie, a emisiunii.    

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă
Lian Cubleșan

Lian Cubleşan locuieşte în Priseaca Dornei, judeţul Suceava dar spune tuturor că este din România: “născut în România, trăit în Bucovina, făcut şcoli în Iaşi şi plecat cu diverse formaţii în întreaga lume”. Când era student a înfiinţat primul său grup de rock “ Tranzit”, iar mai apoi a fost printre membrii fondatori ai coralei “ Cantores Amicitiae”. În acest din urmă grup a activat până în urmă cu 4 ani. A făcut zeci de turnee prin lume cu corul şi a obţinut multe  premii internaţionale.

În urmă cu 11 ani a aflat ca este bolnav de leucemie şi viaţa sa a devenit o luptă continuă. Trăieşte doar dintr-o pensie de 5 milioane iar bani de medicamente îi dau, de multe ori, prietenii.

În 2012 Lian Cubleşan a scos împreună cu Gyuri Pascu un CD “ Tropa, Tropa … Europa”.

CONT ÎN LEI: RO77 BRDE 340 SV 0395 519 3400 deschis la BRDE agenţia Câmpulung Moldovenesc pe numele Cubleşan Valerian

CONT ÎN EURO: RO35 BRDE 340 SV 0435 955 3400 deschis la BRDE agenţia Câmpulung Moldovenesc pe numele Cubleşan Valerian

 

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA LEUCEMIEI

Au demarat o campanie ca să strângă de fonduri pentru un flowcitometru – un aparat performant pentru depistarea bolilor grave de sânge.

www.aril.ro

Telefon: 0747.444.093 ( Alexandra Râureanu)

 

MIHAI ROTARU

Mihai Rotaru este în clasa a 7-a, are 14 ani şi este din Bucureşti. Băiatul are probleme de când s-a născut: a fost diagnosticat cu meningită neonatală şi a rămas cu foarte multe complicaţii. Are dificultăţi la vorbire, are un spasm continuu şi are doar 25% din auzul unui om obişnuit. A purtat aparat auditiv de când era mic dar acum are nevoie de unul nou. Nu l-a mai schimbat de 7 ani pentru că părinţii săi nu îşi permit să dea 130 de milioane pentru un alt aparat.

 

CONT ÎN LEI: RO53 RNCB  0297 0821 7759 0001 deschis la BCR pe numele Rotaru Mariana - Mădălina

Telefon: 0724.700.388 ( Victor şi Mădălina Rotaru – părinţii lui Mihai)

ASOCIAŢIA “CASA TUTUROR”

Mihaela Faidăr are 27 de ani şi nu vede. Asta nu a împiedicat-o să facă 2 facultăţi şi să-şi susţina masterul la amândouă. Acum este educatoare la o grădinţă pentru copii cu probleme. Mama ei a fost cea care i-a stat alături în toţi aceşti ani şi a făcut sacrificii mari pentru ca fata ei să ajungă aici.

Mihaela şi mama ei ştiu cât de greu îi este unui părinte care are un copil cu un handicap să se descurce în România şi de aceea îşi doresc să deschidă un centru pentru persoanele cu nevoie speciale. Vor să facă aici o sală de recuperare unde părinţii ce  nu au posibilităţi finaciare să-şi aduca copiii, un centru de consiliere pentru părinţi etc.

Mihaela a înfiinţat deja o asociaţie numită “Casa tuturor” , a primit de la cineva locul unde urmează să se afle clădirea viitorului centru şi acum se chinuie să strângă fondurile necesare amenajării acestuia. Are nevoie de bani dar şi de materiale de construcţie.

RON:   RO 72 RNCB 0076 1259 4802 0001 deschis la BCR pe numele Asociaţia “ Casa tuturor”

Telefon: 0743.048.675  (Mihaela Flaidăr)

747.414.913     (Aurelia Flaidăr – mama Mihaelei)

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1