loader
Foto

O ediție ... electrizantă

În după-amiaza sâmbetei care tocmai a trecut, la emisiunea „De la A la infinit”, am stat de vorbă despre tehnologie. Și tocmai de aceea, cred că este momentul unei confesiuni: sunt un utilizator entuziast, însă un profan desăvârsit în ale tehnologiei.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Pentru mine, aparatele alimentate la curent electric sunt miraculoase și indispensabile, însă felul în care ele funcționează reprezintă unul dintre marile mistere ale Universului.  Cred că, în această privință ca și în multe altele, îl mostenesc pe tatăl meu, care nu avea niciun fel de aplecare spre bricolaj și nu poseda – în nume propriu – nici măcar o șurubelniță.

Cât despre emisiunea noastră de sâmbătă, toamna s-a dovedit încă o dată generoasă și ne-a oferit un cadru spectaculos pentru o parte a acestei ediții.  Palatul Știrbey ne-a așteptat cu interioarele și cotloanele sale pline de farmec, predispunându-ne la conversație interesantă și la excursii nostalgice în trecutul Televiziunii Române. Am contabilizat numărul de prieteni pe care il avem, fiecare dintre noi, pe rețelele de socializare și am dezbătut profunzimea unor astfel de prietenii legate și întreținute în spațiul virtual.  Ne-am amintit de felul în care arată tehnica folosită în producția de televiziune, în urma cu decenii bune, și de „accidentele” generate de acel fel de tehnică, demult depășită astăzi. Și am revăzut fragmente din emisiuni, unele de-a dreptul excepționale, realizate cu respectivele mijloace tehnice.

Ca să parafrazez titlul unui film cunoscut, am văzut o nuntă și patru moduri în care tehnologia este prezentă peste tot – în înfrumusețare, în modul de a folosi lumina în interioarele noastre, în sportul electronic și în proiectele online. Pentru că vorbim despre astfel de proiecte, vă încurajez să folosiți și să apreciați cum se cuvine site-uri cum este dexonline.ro, născut și dezvoltat prin efortul unor voluntari, spre binele și interesul general.

Acum vă las și dau o fugă în piață, vreau să încerc rețeta de supă de dovleac propusă de chef Titi Comănescu și de Daniel Pitei.   Am să aleg varianta ei modernă, preparată cu ajutorul mixerului, ca să economisesc timp și să mă apuc din vreme de pregătirea întâlnirii noastre de sâmbăta care urmează. Pe săptămâna viitoare, în aceeași zi, la aceeași oră!

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1