loader
Foto

Galerie foto

O istorie a mesajelor subliminale, în documentarul de vineri de la TVR 1

Acest film alert explorează folosirea aşa-numitelor imagini şi mesaje subliminale în publictate, muzică, film, propaganda politică sau armată. Partea a doua a documentarului „Programarea subliminală” se vede vineri, 22 septembrie, ora 22.20.

 

Programarea subliminală este un film documentar despre istoria mesajelor subliminale în America. Conform mai multor autorităţi, încă din anii ’50, conţinutul subliminal a fost livrat prin diferite tipuri de media. Armata modernă a fost acuzată de aceste practici în timpul războiului terorii. Regizorul filmului, Jeff Warrick, îşi conduce călătoria prin subconştientul minţilor noastre examinând istoria, cercetările ştiinţifice şi efectele potenţiale ale acestor tehnici în societate.

(w500)

Destul de întins ca dimensiuni (două episoade, cu durata de 50 de minute fiecare), conţinând interviuri revelatoare, anecdote pline de umor, dar şi efecte vizuale, acest film alert explorează folosirea aşa-numitelor imagini, mesaje subliminale în publictate, muzică, film, propaganda politică sau armată. Este prezentată întreaga istorie a mesajelor subliminale, de la imaginile cu conţinut sexual ascuns din desenele animate Disney or mesajele sataniste din muzica rock până la experimente de genul celui al lui James Vicary, când, în 1957, sloganul “Drink coca-cola” a fost strecurat între frame-urile filmelor rulate în cinema.

(w882)

(w882)

Ceea ce încearcă Jeff Warrick în filmul său este să determine dacă aceste tactici manipulative au reuşit în „Programarea unei Naţiuni” sau dacă programarea subliminală poate fi încadrată în ceea ce considerăm a fi legendă urbană. E rândul telespectatorilor să îşi spună părerea. Vineri seară, de la ora 22.20, când TVR 1 programează filmul documentar Programarea subliminală.

(w882)

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1