loader
Foto

Galerie foto

„o9atitudine!” – o emisiune despre drepturile consumatorilor, la TVR

La TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional şi online, pe TVR+

 

TVR difuzează în iulie şi august, emisiunea informativ-educativă „o9atitudine!”, despre drepturile pe care le avem în calitate de consumatori europeni. Subiectele abordate sunt de interes general atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici.

Aşadar, ştii ce drepturi ai atunci când călătoreşti cu avionul sau când achiziţionezi un pachet de vacanţă printr-o agenţie de turism? Dar faptul că atunci când cumperi online, ai dreptul să returnezi produsul fără nicio explicaţie în termen de 10 zile? Ştii care sunt informaţiile obligatorii pe care trebuie să le găseşti pe eticheta unui aliment şi ce reprezintă acestea sau cum să deosebeşti un produs original de unul contrafăcut şi de este important să ceri bonul fiscal? Ai fost sau nu ţinta clauzelor comerciale incorecte sau ai denunţat clauze abuzive din contractele de credit sau din alte tipuri de contracte? În astfel de situaţii, ştii cui trebuie să te adresezi? Ce înseamnă furtul de identitate şi la ce riscuri te supui dacă nu cunoşti regulile minime pentru protejarea datelor cu caracter personal? La toate aceste întrebări afli răspunsurile din emisiunea „o9atitudine!”, producător Cristina Leorenţ.

Programul este difuzat în zilele de luni, miercuri şi vineri de la ora 17.30 la TVR 1, iar la 16:55 la TVR 2. Postul TVR 3 transmite emisiunea marţi, miercuri şi joi de la ora 19:55. De asemenea, telespectatorii români stabiliţi în afara graniţelor sau plecaţi temporar în străinătate pot afla informaţii utile privind protecţia consumatorilor, pentru că TVR Internaţional redifuzează programul de mai multe ori pe zi, în sistem de campanie tv. Cei care aleg să urmărească programele TVR pe Internet pot vedea şi ei seria „o9atitudine!”, accesezând portalul video al Televiziunii Române – www.tvrplus.ro.

Programul „o9atitudine!” este realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Consumatori. Mai multe informaţii pe http://o9atitudine.ro/.

 

Televiziunea Română are statut de instituţie publică, emite pe şase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR News şi TVR HD şi acoperă în mod echilibrat toate genurile tv. TVR are producţii diverse: dezbateri pe teme de actualitate, transmisiuni de evenimente sportive majore şi festivaluri internaţionale, programe pentru minorităţi, emisiuni de smart education şi hobby-uri, emisiuni culturale etc. TVR acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cele cinci studiouri teritoriale: Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Tîrgu-Mureş. TVR este preocupată de viaţa românilor şi restabilirea unei ierarhii a valorilor. De aceea se implică în mod constant - prin campanii media, de imagine şi umanitare – în viaţa socială.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - A.N.P.C.P.P.S.România - o9atitudine! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor - membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1