loader
Foto

Galerie foto

Oameni din „România mea”

Sunt acei oameni care vorbesc puţin, dar fac mai mult, nu pentru ei, ci pentru noi, ceilalţi. Carmen Târnoveanu vorbeşte despre „ România mea” la TVR 1, duminică, 14 ianuarie, de la ora 14.30.

 

„Duminică, 14 ianuarie, de la ora 14.30 vă invit să ne uităm la televizor fără ochelarii pe care îi purtăm în fiecare zi, cei cu lentilele deformate de o istorie contemporană fără eroi, fără obiective şi, mai ales, fără vocaţia de a construi.

Pe terenul acesta, pe care orice speranţă rămâne în dezechilibru, poate e greu de crezut, dar, am găsit oameni curajoşi, oameni care vorbesc puţin, dar fac mai mult, nu pentru ei, ci pentru noi”, spune Carmen Târnoveanu, producătorul emisiunii România mea.

(w882)

Viorel, profesor de matematică, creşte singur cei 5 copii pe care îi are. Tatăl vorbeşte cu seninătate, înţelegând, mai departe de cuvintele rostite, că viaţa scrie scenarii pe care noi, oamenii, nu le putem explica până la capăt. Horaţiu Ioani, medic, după ce a profesat şi în sistemul medical occidental, revine în România hotărât să dea mai departe din ce a primit de la viaţă, de la Dumnezeu. Daniela Lica, profesoară, construieşte în România ei, un laborator al minţilor de export, unele dintre ele, deja angrenate în marile sisteme informatice ale lumii. Daniel şi Ioan, doi români care, de ani buni, muncesc în străinătate pentru a putea susţine cheltuielile cu şcolile copiilor, se întreabă retoric dacă România lor o să-i mai încapă vreodată. O familie de români, cu 6 copii, a părăsit Bucureţtiul pentru o zonă rurală din apropierea capitalei pentru a le oferi copiilor privilegiul de a trăi simplu, în natură, pentru că România lor se citeşte cu faţa spre cer.

(w882)

(w882)

„Am căutat câţiva dintre românii care ştiu că trăiesc cu folos în realitatea lor, adică în România, aici unde unii suntem mulțumiţi, alţii au încercat să se implice şi, pe alocuri, chiar să schimbe lumea în care trăiesc. Mai sunt şi dezamăgiţi, mai sunt şi alţii care cred că, doar pentru că s-au născut în România, au reuşit să ceară mai mult de la ei înşişi. Deci, invariabil, locul naşterii amprentează definitiv spaţiul mental şi material prin care ne plimbăm pe parcursul vieţii.

România mea e despre tine, despre mine, despre noi şi faptele noastre, e un adevăr al meu, simplu şi relativ pe care am ales să vi-l împărtăşesc", spune Carmen Târnoveanu, producătorul emisiunii România mea, pe care vă invită să o urmăriţi la TVR 1 duminică, 14 ianuarie, de la 14.30.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Asigurările și soluționarea litigiilor

Asigurările și soluționarea litigiilor

publicat: luni, 18 martie 2024

În ediția de marți, 19 martie, a emisiunii ”Oamenii și legea”. De la ora 13:00, pe TVR 1.

Aventurile eroului Ulise, la TVR 1. Cu Kirk Douglas, Silvana Mangano, Anthony Quinn | VIDEO

Nicio femeie nu-i rezista, niciun bărbat nu-l putea domina... Una dintre grandioasele poveşti din lumea literaturii... Plină de furie, încântare, ...

Începe sezonul 14 „Câştigă România!”! Din 25 martie, Virgil Ianţu revine cu patru ediţii săptămânale la TVR 1

Întrebarea „Câștigă România!” din acest sezon va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Virgil Ianţu ne aşteaptă să ne ...

 

#tvr1