loader
Foto

Galerie foto

Olteanul Cosmin Bîrlan, al doilea semifinalist la Vedeta populară

Tatăl lui şi-a dorit să-l facă fotbalist, iar mama - cântăreţ de muzică populară. Cosmin Bîrlan este cel de-al doilea semifinalist  Vedeta populară de la TVR 1. Şi în sezonul doi Vedeta populară, Iuliana Tudor aduce în faţa publicului şi a telespectatorilor interpreţi de folclor talentaţi, dornici să devină Vedeta populară . În fiecare duminică, la ora 21.00.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Un oltean talentat, care a oscilat destul de mult între cele două iubiri ale sale: fotbalul şi muzica populară, pare că îşi clarifică opţiunile după participarea, aseară, în concursul de talente din folclorul românesc de la TVR 1. Cosmin Bîrlan a venit la Vedeta populară hotărât să lupte pentru al doilea loc în semifinală. Ceea ce a şi reuşit. Cosmin Bîrlan este cel de-al doilea semifinalist Vedeta populară al sezonului doi al concursului de talente din folclorul românesc. Juriul l-a trimis în semifinala Vedeta populară. A doua ediţie a sezonului al doilea Vedeta populară a fost transmisă de TVR 1 duminică, 6 mai.

(w500)

Tatăl lui şi-a dorit să-l facă fotbalist, iar mama - cântăreţ de muzică populară. A făcut fotbal până de curând (a început la Primăvara Craiova, iar apoi s-a mutat la Pandurii Târgu Jiu), dar la muzică nu a renunţat niciodată. Aşa că e fericit că i-a împăcat pe ambii părinţi. Crede că moşteneşte talentul muzical de la un bunic, care este preot, dar ştie că, pentru a reuşi în viaţă, e nevoie de multă muncă.

Cosmin Bîrlan are 23 de ani şi vine din satul Prejna, judeţul Mehedinţi, acolo unde s-a născut şi noua jurată Vedeta populară, Niculina Stoican. A prezentat în faţa juriului melodia „Mamă, când m-ai legănat”, o melodie din folclorul românesc aleasă de el. Pentru duetul susţinut alături pe vedeta preferată, Cosmin Bîrlan a invitat-o pe scenă pe interpreta Anica Ganţu. Cântăreaţa de muzică populară este şi mătuşa lui, cea care l-a susţinut mereu şi care îi sare în ajutor ori de câte ori are nevoie.

(w882)

După prima interpretare a lui Cosmin în concurs, Mircea Dinescu a pus verdictul: „Nu era bun de fotbal...”, aşa că o carieră în muzica populară pare a fi alegerea lui Cosmin de acum înainte. „Este cea mai mare bucurie din viaţa mea! Promit că nu o să dezamăgesc!”, a declarat emoţionat olteanul de 23 de ani, la finalul ediţiei Vedeta populară de aseară.

(w882)

Concurenţii ediţiei a doua Vedeta populară, sezonul 2

Concursul Vedeta populară continuă la TVR 1 duminica viitoare, când alţi cinci concurenţi luptă pentru un loc în semifinală. Vedeta populară este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

credit foto: Doru Ochea

Despre Vedeta populară

TVR 1 a deschis din nou porţile concurenţilor celui mai mare talent show de folclor din România: Vedeta populară. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare seară de duminică vom cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se califică în semifinală.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetă populară: să aibă voce, carismă şi o apariţie de neuitat, care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. În premieră în noul sezon, la finalul primei probe, juriul elimină unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Din juriul concursului fac parte, în noul sezon al emisiunii, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic (care îi înlocuiesc pe Laura Lavric şi Constantin Enceanu). Acestea li se alătură cunoscuţilor juraţi de la Vedeta populară - Elise Stan, Grigore Leşe şi Mircea Dinescu, pentru a evalua prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

(w882)

(w500)

Şi în sezonul doi, Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart, sunt alături de concurenţi în intepretările live din show. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor la Vedeta populară, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1