loader
Foto

Opel Astra, un clasic printre noi

Miercuri, 27 aprilie, Costin Giurgea şi Tudor Bratu au prezentat variantele noi şi îmbunătăţile ale celor două maşini care au prins la şoferii români: Volkswagen Tiguan şi Opel Astra. Cum arată ele?  Aflați pe TVR+.

 

Maşini, teste şi verdicte

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În episodul din această seară avem un test foarte important pentru piața auto românească de mașini noi: am condus în premieră cea mai nouă generație a unuia dintre cele mai iubite SUV-uri vândute la noi, noul Volkswagen Tiguan. Am fost în Germania unde l-am testat la interior pentru a vedea cât de spațios este, l-am scos pe un circuit de off-road, dar l-am condus și prin orașe și pe autostrăzile nemțești. Vă dăm verdictul nostru despre el în episodul din această seară.

„Legat de interior, designul este complet nou ca și exteriorul iar nivelul de dotări în standard va crește. Cel mai nou sistem de infotainment din grup va fi disponibil de acum și pe Tiguan cu Apple CarPlay. Ca o noutate, modelul echipat cu tracțiune integrală 4MOTION va fi echipat cu un comutator pe consola mediană – vei putea selecta între moduri de rulare: Onroad, Snow, Offroad și Offroad Individual”, spune Tudor Bratu.

Și al doilea material de test al ediției cu numărul 97 este dedicat unei mașini îndrăgite la fel de mult de către români: Opel Astra. Ajunsă acum la o nouă generație, mai mică la exterior, dar mai mare la interior ca niciodată, mai modernă și mai pregătită tehnic, Opel Astra este una din mașinile accesibile vândute în țara noastră în gama de preț 15.000-20.000 euro, astfel că este foarte importantă pentru piața noastră. Am testat atât o versiune pe benzină de 150 CP cât și una diesel de 136 CP, practic versiunile care au șanse mari să strângă cifre de vânzări foarte bune.

Încheiem ediția cu multe știri proaspete din domeniu, vorbim despre Ford Ranger, Audi A3 facelift, VW up! facelift, Opel GT Concept, Renault Scenic, Renault Alpine și Lincoln Navigator.

***

Mașini, Teste și Verdicte este difuzată pe TVR 1 şi TVR HD miercuri, la ora 23.30 şi sâmbătă, la ora 10:30, în reluare.

***

Emisiunea nu este despre inginerie și date tehnice. În schimb, vorbește cu pasiune despre mașini extraordinare și cu opinii credibile despre mașini normale, alege cu capul limpede între mașini bune și mașini proaste și, cel mai important, crează povești memorabile. Costin Giurgea și Tudor Bratu, testează de 10 ani cele mai noi mașini.

Pe scurt, echipa emisiunii Mașini, teste și verdicte a plecat de la ideea că mașinile sunt fiarele care ne aduc bucurie sau libertate, dar nu va uita niciodată că „cea mai bună mașină” e, de fapt, un concept relativ la nevoile fiecărui cumpărător.

18:00 Punctul critic (R)

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

(Reluare)

19:45 Sport (R)

Transmisiune directă

(Reluare)
 
Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvr1