Sezon nou al emisiunii „Ora Regelui”, la TVR 1 și TVRi
joi, 03 octombrie 2019
Urmăriți „Ora Regelui” sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 16.00, la TVR 1! Telespectatorii TVRi pot vedea emisiunea în aceeași zi, de la ora 17.30.
Alte legături
Ora Regelui

Colocvii și distincții pentru excelență

Între cele mai prestigioase manifestări din peisajul cultural-științific românesc, se înscriu colocviile regale și distincțiile acordate în cadrul acestora pentru excelență în diverse domenii de cercetare sau de creație - Premiile Cantemir. Distincția de anul acesta i-a revenit profesorului german Jörn Rüsen, eminent specialist al teoriei istorice și promotor al teoriei umanismului intercultural. Personalitățile invitate la colocviu au fost și oaspeți ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta.

(w640)

Vremea teatrului

Pentru că, de curând, a început o nouă stagiune, vă invităm la un memento teatral: “Regina Maria, Regina tuturor românilor – Jurnale de război 1916, 1917, 1918", un spectacol realizat și interpretat de regizoarea și actrița Liana Ceterchi.

”Jurnalele de război sunt doar o parte a vieții ei, o parte importantă, frământată, plină de tragedii, personale și naționale, dar cum ea însăși mărturisește că nu-și vede soarta ei despărțită de soarta țării, trăia și respira odată cu poporul ei.  Personalitatea Reginei Maria este pe cât de seducătoare și captivantă pe atât de greu de cuprins, de redat, de trăit ca actor”, spune Liana Ceterchi.

(w640)

La Palatul Elisabeta a avut loc o seară dedicată Asociației „Elisabeta Rizea” și proiectului de construire a unui spațiu memorial în grădina și casa eroinei rezistenței anticomuniste românești.

Curajul Elisabetei Rizea l-a determinat pe Regele Mihai să o caute și să o cunoască. Această femeie măruntă, născută și crescută în satul Nucșoara din Argeș, a fost torturată fără milă de organele partidului comunist pentru a-i denunța pe luptătorii din munți. Credința în Dumnezeu, țară și rege i-a dat putere. Comuniștii nu au aflat nimic.

După aproape doi ani de frământări, proiectul arhitectural al Casei Elisabeta Rizea a fost finalizat, iar lucrările de reabilitare au intrat în linie dreaptă. Românii din ţară şi din străinătate sunt îndemnaţi să contribuie la realizarea lui şi să ducă mai departe moştenirea eroinei de la Nucşoara pentru ca generaţiile viitoare să aibă acces la adevarata istorie a înaintașilor.

(w640)

Portretul celei mai în vârstă voluntare de la Fundația Regală Margareta a României

De la Majestatea Sa Margareta și din programele create de Fundația Regală împreună cu Asociația „Niciodată Singur”, învățăm că bătrânii oferă cu drag timpul lor, înțelepciunea, răbdarea și toate calitățile șlefuite într-o viață. După atâția ani de muncă și de obstacole depășite, unii sunt năpădiți de slăbiciunile vârstei ori de singurătate și au nevoie de sprijin.

Programele sociale precum „Telefonul vîrstnicului”, campania „Fericiți până la adânci bătrâneți” sau conferințele „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” sunt create pentru ei. Există însă și alții, norocoși că sunt în putere, pentru care bătrânețea înseamnă generozitate. Pe unii îi găsim voluntari în centrele „Generații”, în care își petrec timpul împreună, zilnic, copii, tineri și vârstnici.

Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Cristina Ionescu, Diana Ilica

 

***

Program de difuzare:

TVR 1 – sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 16.00 (reluare: 10 octombrie, ora 4.40)

TVR Internațional – sâmbătă,  5 octombrie 2019, ora 17.30

TVR Moldova – sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 14.30 (reluare: 6 octombrie, ora 1.00)

 

 

 

 • 17:15
  Prinţul Jumong
  Serial * (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su Episodul 63 *Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Handbal feminin
  * Liga Florilor. Etapa 3 Rapid Bucureşti-Gloria Bistriţa Comentatori: Dragos Bocanaciu/ Dragos Cojocaru Producător Daniela Enăchescu Transmisiune directă
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Bufniţa Cenuşie
  Film * Bufniţa Cenuşie (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene * Dramă. Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora. Redactor Adriana Vulpe
 • 23:10
  Omul care dăruieşte oglinzi
  Oana, Adina și Alex sunt trei dintre răniții de la Colectiv a căror viață s-a schimbat dramatic după tragedie. Din cauza arsurilor, privitul zilnic în oglindă devenise o tortură. După ani de suferință, ei au reușit să treacă peste asta cu răbdare, ambiție dar și cu sprijinul celor din jur. Omul care dăruiește oglinzi, un documentar-lecție despre cum înveți să trăiești din nou. Realizator Alina Amza
 • 23:59
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 00:03
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:50
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 01:40
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 01:55
  Fan/Fun urban
 • 02:20
  Bufniţa Cenuşie
  (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene Dramă. Redactor Adriana Vulpe
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:05
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 05:55
  Imnul României