loader
Foto

Sezon nou al emisiunii „Ora Regelui”, la TVR 1 și TVRi

Urmăriți „Ora Regelui” sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 16.00, la TVR 1! Telespectatorii TVRi pot vedea emisiunea în aceeași zi, de la ora 17.30.

 

Ora Regelui

Colocvii și distincții pentru excelență

Între cele mai prestigioase manifestări din peisajul cultural-științific românesc, se înscriu colocviile regale și distincțiile acordate în cadrul acestora pentru excelență în diverse domenii de cercetare sau de creație - Premiile Cantemir. Distincția de anul acesta i-a revenit profesorului german Jörn Rüsen, eminent specialist al teoriei istorice și promotor al teoriei umanismului intercultural. Personalitățile invitate la colocviu au fost și oaspeți ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta.

(w882)

Vremea teatrului

Pentru că, de curând, a început o nouă stagiune, vă invităm la un memento teatral: “Regina Maria, Regina tuturor românilor – Jurnale de război 1916, 1917, 1918", un spectacol realizat și interpretat de regizoarea și actrița Liana Ceterchi.

”Jurnalele de război sunt doar o parte a vieții ei, o parte importantă, frământată, plină de tragedii, personale și naționale, dar cum ea însăși mărturisește că nu-și vede soarta ei despărțită de soarta țării, trăia și respira odată cu poporul ei.  Personalitatea Reginei Maria este pe cât de seducătoare și captivantă pe atât de greu de cuprins, de redat, de trăit ca actor”, spune Liana Ceterchi.

(w882)

La Palatul Elisabeta a avut loc o seară dedicată Asociației „Elisabeta Rizea” și proiectului de construire a unui spațiu memorial în grădina și casa eroinei rezistenței anticomuniste românești.

Curajul Elisabetei Rizea l-a determinat pe Regele Mihai să o caute și să o cunoască. Această femeie măruntă, născută și crescută în satul Nucșoara din Argeș, a fost torturată fără milă de organele partidului comunist pentru a-i denunța pe luptătorii din munți. Credința în Dumnezeu, țară și rege i-a dat putere. Comuniștii nu au aflat nimic.

După aproape doi ani de frământări, proiectul arhitectural al Casei Elisabeta Rizea a fost finalizat, iar lucrările de reabilitare au intrat în linie dreaptă. Românii din ţară şi din străinătate sunt îndemnaţi să contribuie la realizarea lui şi să ducă mai departe moştenirea eroinei de la Nucşoara pentru ca generaţiile viitoare să aibă acces la adevarata istorie a înaintașilor.

(w882)

Portretul celei mai în vârstă voluntare de la Fundația Regală Margareta a României

De la Majestatea Sa Margareta și din programele create de Fundația Regală împreună cu Asociația „Niciodată Singur”, învățăm că bătrânii oferă cu drag timpul lor, înțelepciunea, răbdarea și toate calitățile șlefuite într-o viață. După atâția ani de muncă și de obstacole depășite, unii sunt năpădiți de slăbiciunile vârstei ori de singurătate și au nevoie de sprijin.

Programele sociale precum „Telefonul vîrstnicului”, campania „Fericiți până la adânci bătrâneți” sau conferințele „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” sunt create pentru ei. Există însă și alții, norocoși că sunt în putere, pentru care bătrânețea înseamnă generozitate. Pe unii îi găsim voluntari în centrele „Generații”, în care își petrec timpul împreună, zilnic, copii, tineri și vârstnici.

Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Cristina Ionescu, Diana Ilica

 

***

Program de difuzare:

TVR 1 – sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 16.00 (reluare: 10 octombrie, ora 4.40)

TVR Internațional – sâmbătă,  5 octombrie 2019, ora 17.30

TVR Moldova – sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 14.30 (reluare: 6 octombrie, ora 1.00)

 

 

 

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1