loader
Foto

Galerie foto

Ora Regelui onorează memoria ofiţerilor din Marina Regală Română

Legătura profundă dintre Majestatea Sa Regele Mihai şi marina militară a fost evocată într-o nouă ediţie Ora Regelui - sâmbătă, 19 martie , ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ora Regelui de sâmbătă, 19 martie 2016, a onorat memoria ofiţerilor din marina regală română. În Al Doilea Război Mondial, Marina Regală Română nu s-a temut de uriaşa forţă a URSS şi a ripostat ferm de fiecare dată când a fost nevoită să o facă.

(w882)

Realizatorul Bogdan Şerban Iancu şi producătorul Lidia Voicu ne-au propus o ediţie dedicată memoriei ofiţerilor din marina regală română. Emisiunea Ora Regelui se difuzează de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

(w882)

În prima parte a emisiunii, Bogdan Dinu, jurnalist al forţelor navale române, a evocat deopotrivă personalităţi ale Marinei Regale Române şi legătura profundă dintre Majestatea Sa Regele Mihai şi marina militară.

Al doilea invitat al emisiunii a fost Comandor Gabriel Moise, comandantul Navei Şcoală Mircea, care are misiunea grea de a instrui noi ofiţeri ai marinei militare prin pregătirea pe care o susţine cadeţilor la bordul celebrului vas.

(w882)

Emisiunea Ora Regelui a fost mijlocitorul unei întâlniri peste timp a două simboluri naţionale: Majestatea Sa Regele Mihai şi Nava Şcoală Mircea sau Bricul Mircea, cum mai este cunoscută. Două fotografii cu ilustra semnatură a Regelui României au fost oferite Navei Şcoală Mircea de realizatorii emisiunii Ora Regelui. Fotografiile îl reprezintă pe suveran în 1946, atunci când România, prin efortul depus de Majestatea Sa Regele, a primit înapoi nava şcoală ce fusese confiscată de sovietici. Aceste două fotografii vor rămâne întotdeauna la bordul navei.

(w882)

 

Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 19 martie 2016, ora 15.00 (25 martie, ora 5.35)

la TVR HD - sâmbătă, 19 martie 2016, ora 15.00 (21 martie, ora 19.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 19 martie  2016, ora 17.00

la TVR Moldova - sâmbătă, 19 martie 2016, ora 15.00 (20 martie, ora 1.00)

Din 12 martie 2016, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

 

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1