loader
Foto

Galerie foto

Ora Regelui prezintă: Familia Regală din România, în vizită oficială în Iordania

Ora Regelui a adus telespectatorilor TVR 1 şi TVR+ poveşti adevărate, mai vechi de o sută de ani, dar şi din zilele noastre, ale eroilor şi ale regilor care au construit şi au modernizat ţara. Sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 15.00.

 

Familia Regală din România a fost însoţită de un grup de rectori ai universităţilor, de preşedintele Comitetului Sportiv şi Olimpic Român şi de directorul Crucii Roşii Române.

Delegaţia s-a întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţămînt, sănătate şi sportive   iordaniene, în scopul promovării legăturilor diplomatice dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei.

(w882)

(w882)

Principesa Margareta a vizitat Centrul Naţional de Oncologie „Regele Hussein", unde există una dintre cele mai avansate tehnologii în tratarea şi cercetarea cancerului din Orientul Apropiat. Delegaţia română a vizitat şi comitetele Olimpic şi Paralimpic, Consiliul Iordanian de Asistenţă Medicală şi Universitatea Iordaniei, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Regatul Haşemit, cu 45.000 de studenţi.

(w882)

Echipa Ora Regelui aduce toate detaliile acestei ample vizite sâmbătă, 4 noiembrie. Ediţia se poate urmări la TVR 1 şi TVR+, începând cu ora 15.00.

Dan Vizanty, unul dintre aşii aviaţiei române de vânătoare din al Doilea Război Mondial a fost omagiat, la 25 de ani de la dispariţia sa, la Sala Rondă a Cercului Militar.

Expoziţia de fotografii, documente şi obiecte personale a fost deschisă cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României şi poate fi vizitată până pe 5 noiembrie. Evenimentul „Asul regăsit… Locotenent - Comandor Dan-Valentin Vizanty” a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi cu Muzeul Naţional de Istorie al României. Amănunte despre eveniment aflăm tot sâmbătă, la Ora Regelui, de la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

În ziua de naştere a Regelui, Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a oferit, în numele Majestăţii Sale, tradiţionalele simboluri ale recunoaşterii realizărilor şi actelor de loialitate faţă de Casa Regală. Personalităţi din ţară şi de peste hotare au fost decorate la Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în Sala Tronului.

Conform tradiţiei, ceremoniile de decorări regale au loc de două ori pe an, la ziua Majestăţii Sale Regelui, pe 25 octombrie, şi la ziua Custodelui Coroanei, pe 26 martie. Vedem imagini de la Ceremonia din Sala Tronului pe 4 noiembrie, de la ora 15.00, tot la Ora Regelui.

(w882)

(w882)

(w882)

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova pe 4 noiembrie, de la ora 15.00.

foto: familiaregala.ro

Regia artistică: Dan Manoliu

Redactor: Adriana Ciobanu

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Şerban Iancu

***

Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1