loader
Foto

Păpușa antistres, o invenție românească

Profilaxia cancerului de colon și testele de prevenire a cirozei hepatice sunt celelalte subiecte din ediția de luni, 3 februarie, a emisiunii „Vreau să fiu sănătos”

 

UPDATE: Ediţia de luni, 3 februarie, a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” este disponibilă online pe TVR+
În urmă cu ceva timp, dr. Dana Jianu, renumit chirurg plastician, a creat  Dan. A. Joy, păpușa care poate fi de ambele sexe. „Trăsăturile păpușii se pot modifica . Nu se vrea o  păpușă frumoasă, ci una  schimbătoare, în funcție de creativitatea și starea de spirit a  fiecăruia. Ideea s-a născut, cred, în copilăria mea, când desenam  chipuri de păpuși pe care le îmbrăcam cu rochițe și accesorii decupate din hârtie. Apoi, devenind chirurg plastician, m-am gândit  că și copiii  fi atrași de meseria mea”, afirma dr. Dana Jianu.

Detalii suplimentare privind costul acestei păpuși  și modalitatea de procurare pot fi aflate prin contactarea doamnei.dr. Dana  Jianu.

Realizator: Beatrice Cioba


Profilaxia cancerului de colon

Dr. Radu Bogdan Mateescu - șef secție Gastroenterologie, Spitalul Clinic Colentina - oferă informații și sfaturi medicale foarte clare și ușor de aplicat pentru că astfel să fie prevenită apariția cancerului de colon. Acest tip de cancer este printre puținele care - prin efectuarea controalelor regulate și respectarea unor norme de viață adecvate - poate fi prevenit.
Realizator: Beatrice Cioba


Fibroscan

În cadrul spitalului Matei Balş din Bucureşti există două aparate care îi ajută pe medici să investigheze ficatul. Dacă suferiţi de ciroză hepatică, de hepatitele B,C,D sau oricare alte boli ale ficatului și trebuie să primiți un diagnostic corect sau vreţi să aflaţi stadiul în care este boala  dumneavoastră puteți beneficia de aceste investigații în Bucureşti. Atât FibroScan-ul S, cât şi Supersonic-ul, sunt investigații neinvazive, nedureroase, de scurtă durată, fară reacţii adverse.

Doamna  dr. Anca Streinu-Cercel  spune că Supersonic-ul este unic în capitală, iar în ţară mai există un asemenea aparat performant numai la Timişoara. Ambele aparate funcţionează pe bază de ultrasunete. Înainte se făceau puncţii hepatice, însă, dincolo de faptul că erau neplăcute,  existau și riscuri, iar un pacient nu poate fi supus la acest tip de investigație prea des.

Acum cu ajutorul acestor aparate, investigația ficatului  poate fi repetată ori de câte ori consideră medicul specialist că este necesar.

Realizator: Dana Armașu

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1