loader
Foto

Galerie foto

Paula Seling & OVI cântă pentru România în a doua semifinală Eurovision

Cei doi artişti au fost notaţi aseară la cea de-a doua repetiţie cu costume de juriul de specialitate. Pe 8 mai, ora 22.00, urmăriţi la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional evoluţia Paulei Seling şi a lui Ovi pe scena Eurovision.

 

Deşi spectacolul live al celei de-a doua semifinale Eurovision are loc în această seară, cei 15 concurenţi au fost notaţi de juriile de specialitate în seara zilei de miercuri, la cea de-a doua repetiţie cu public. Fără a fi difuzată, repetiţia a doua cu costume este la fel de importantă (întrucât juriul îşi exprimă votul) ca şi evoluţia din spectacolul televizat, când votează publicul. Ponderea votului juriului contează în proporţie de 50%, la fel ca şi votul telespectatorilor.

„Paula şi Ovi au cântat excepţional. Sperăm că juriul a acordat note mari pentru prestaţia României aseară. Aşteptăm astăzi la ora 15.00, la repetiţia de dinainte de semifinală, încă nişte retuşuri, încă nişte lucruri care nu au fost la parametrii pe care îi doream. Însă spectacolul începe să arate aşa cum am sperat”, a declarat în această dimineaţă Liana Stanciu, şeful delegaţiei României la Eurovision.

Ca şi în cazul primei semifinale, românii sunt aşteptaţi în faţa micilor ecrane pentru al doilea spectacol de pe scena din Copenhaga. TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro vor transmite în direct şi cea de-a doua semifinală Eurovision 2014, de la ora 22.00. Transmisiunea de la B&W Hallerne va fi precedată de Studio Eurovision, emisiune prezentată de Nicolle Stănese. Care este atmosfera înainte de concurs, cele mai noi informaţii despre cei care ne reprezintă, intervenţii în direct ale Lianei Stanciu de la faţa locului, agenda evenimentului vor putea fi urmărite la Studio Eurovision. Apoi, în direct de la Copenhaga, următoarele 15 ţări dintre cele 37 participante îşi prezintă show-urile în prima semifinală a competiţiei. Românii vor sta cu sufletul la gură până la finalul show-ului, Paula Seling şi OVI având chiar a 15-a poziţie în concurs. Dacă se vor califica, artiştii noştri vor urca pe scena de la Copenhaga şi în finala din 10 mai.

„Repetiţia generală cu notarea juriului a mers bine: partea audio, cea importantă în seara respectivă a fost cum ne-am dorit. Din păcate, la efecte şi decupaj, am avut surprize care ne-au făcut să ne întrebăm de ce nu am fost lăsaţi să aplicăm metoda noastră de la selecţia naţională de proiecţie a hologramei. Sperăm ca şi impactul vizual să fie cel puţin la fel de bun cum ni s-a promis. Trebuie să fie un moment miraculos”, declară Paula Seling, cu câteva ore înainte de intrarea în semifinală.

Ovi este optimist în privinţa celei de-a doua participări a României la Eurovision în actuala formulă: „După 10 luni de muncă intensă, a venit şi ziua în care vom cânta şi prezenta piesa noastră Miracle pe scena din Copenhaga. Suntem pregătiţi, suntem entuziaşti şi gata să arătăm Europei că suntem un duet care are experienţă de scenă şi nu am revenit în competiţia Eurovision de anul acesta doar să mai bifăm o apariţie în acest concurs. Ne dorim chiar să scriem istorie pentru România!"

Show-ul produs de televiziunea naţională daneză împreună cu EBU va fi urmărit în această seară de 11.000 de spectatori aflaţi în sala de la B&W Hallerne, dar şi de milioane de telespectatori din lumea întreagă. Românii din ţară nu pot vota pentru Paula Seling & OVI, în schimb, românii din diaspora pot face ca miracolul să fie mai aproape de împlinire. Ei pot acorda voturile reprezentanţilor noştri, urmărind concursul la postul naţional de televiziune în ţara unde locuiesc şi urmând instrucţiunile anunţate.

În semifinala a doua au drept de vot doar telespectatorii aflaţi în ţările participante, precum şi cei din Italia, Marea Britanie, Germania. Concurează în această seară: Firelight din Malta, Mei Finegold din Israel, Carl Espen din Norvegia, The Shin and Mariko din Georgia, Donatan & Cleo din Polonia, Conchita Wurst din Austria, Vilija Mataciunaite din Lituania, Softengine din Finlanda, Can-Linn (featuring Kasey Smith) din Irlanda, Teo din Belarus, Tijana din Macedonia, Sebalter din Elveţia, Freaky Fortune feat. Risky Kidd din Grecia, Tinkara Kovac din Slovenia şi Paula Seling & OVI din România. Primele 10 clasificate, în urma voturilor exprimate de juriul de specialitate şi acordate de public, intră în finală. Votarea începe după ultima piesă din concurs şi durează 15 minute.

Mai multe informaţii despre concursul Eurovision din acest an găsiţi pe eurovision.tvr.ro şi pe www.facebook.com/eurovision.romania.

 

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1