loader
Foto

Galerie foto

Paula şi Ovi, din nou la Eurovision!

Cu 12 puncte din partea juriului şi 10 de la public, cei doi au devenit primii artişti calificaţi pentru a doua oară în faza internaţională a concursului.

 

Paula şi Ovi au câştigat finala Eurovision România 2014, după ce au obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, în spectacolul transmis sâmbătă, 1 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, precum şi pe www.eurovision.tv. Piesa lor, Miracle, a primit 10 puncte de la public şi cele mai multe puncte din partea juriului (12), obţinând în final un total de 22 de puncte. Selecţia naţională Eurovision 2014 s-a desfăşurat la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov. Spectacolul a fost organizat de TVR, Primăria Municipiului Braşov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt şi Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Cu emoţii în glas, Paula şi Ovi au mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea acestui vis: „Vă mulţumim tuturor, suntem onoraţi, aţi pus o mare povară pe umerii noştri şi nu sperăm decât să vă facem mândri în mai la Copenhaga”, a spus Ovi imediat după aflarea veştii. „Se întâmplă miracole, se întâmplă momente ca acestea. Vă promitem că vom face tot ce ne stă în suflet şi în puterea noastră”, a promis şi Paula.

Locul al doilea a fost obţinut de Vaida, cu 16 puncte (4 juriu şi 12 televot), iar al treilea de Vizi Imre, cu 16 puncte (10 puncte juriu, 6 puncte televot). Anca Florescu s-a clasat pe a patra poziţie (5 puncte juriu şi 8 televot), iar Ştefan Stan & Teddy K au ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 5 televot). În clasamentul final, Renee Santana & Mike Diamondz s-au clasat pe a şasea poziţie (6 puncte juriu, 4 televot), urmaţi de Bere Gratis (8 puncte juriu, 1 televot). Cu 0 puncte de la juriu şi 7 din partea telespectatorilor, Şăl a ocupat poziţia a opta, pe locul al nouălea fiind trupa The dAdA (2 puncte juriu, 3 televot). Penultimele locuri au fost ocupate de The Zuralia Orchestra (3 puncte juriu, 0 televot) şi de Naomy (1 punct juriu, 2 televot). Clasamentul se încheie cu Silvia Dumitrescu (0 juriu, 0 televot).

Juriul de specialitate al selecţiei naţionale a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga (care a avut un mic accident la urcarea pe scenă, dar din fericire fără urmări), interpreta Nicoleta Matei (Nico), Nancy Brandes - dirijor, orchestrator, compozitor şi actor comic israelian originar din România, compozitorul şi clăparul Bobby Stoica, respectiv preşedintele juriului, muzicianul Mădălin Voicu. Membrii juriului au felicitat toţi concurenţii, dar şi echipa TVR, pentru spectacolul Eurovision 2014.

Unul dintre momentele emoţionante ale serii a fost acela când actriţa Stela Popescu a salutat publicul de pe scena de la Braşov, aceeaşi pe care, în urmă cu 46 de ani, actriţa deschidea prima ediţie a Cerbului de Aur. Urarea sa „Bine aţi venit la Braşov!”, dar şi îndemnul de a fi reluate evenimente şi spectacole de valoarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur au ridicat publicul în picioare în sala Teatrului Sică Alexandrescu.

În partea a doua a spectacolului, Corina Chiriac, Proconsul şi prima câştigătoare din ţara noastră a Cerbului de Aur, Luminiţa Dobrescu, au readus în memoria românilor melodiile lor premiate la acest festival.

Fanii Eurovision sunt aşteptaţi duminică, 2 martie, de la 18.30, la TVR 1, la Eurovision Dopo Festival, un program în care pot revedea cele mai bune momente ale spectacolului de sâmbătă seară şi unde află primele gânduri ale învingătorilor înainte de finala de la Copenhaga, dar şi ale celorlalţi concurenţi.

***

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu şi-au început colaborarea în 2010, când au participat la finala de la Oslo a concursului Eurovision, cu piesa „Playing with Fire”. Compoziţia lui Ovi, punerea excepţională în scenă şi interpretarea fără cusur au impresionat Europa, cei doi ocupând atunci locul 3, cu un total de 162 de puncte.

***

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2014, la Copenhaga, Danamarca, în 6, 8 şi 10 mai, cu participarea a 37 de ţări. Reprezentanţii României vor evolua pe scena Eurovision în cea   de-a doua semifinală a concursului, cea din 8 mai, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1