loader
Foto

Galerie foto

Pe „Drumul succesului" în cultura tradiţională, cu renumitul etnolog Doina Işfănoni

Vă propunem o întâlnire specială cu Doina Işfănoni, doctor în Estetica Artelor Vizuale, istoric de artă, conferenţiar la Universitatea Naţională de Arte, organizator a sute târguri. La TVR 1 și TVR HD, pe 27 iulie, de la ora 12.00.

 

DRUMUL SUCCESULUI

În lumea globalizată în care trăim, unicitatea fiecaruia, individualitatea noastră vine tocmai din întoarcerea la rădăcini, la cultura tradiţională, la cine suntem ca neam.

În contextul actual, rolul cercetătorului etnolog devine cu atât mai important, cu cât el este singurul care ştie să ne arate drumul autentic, adevărat, către propria noastră identitate, naţională şi individuală.

(w882)

„Cercetător etnolog la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, dr. Doina Işfănoni este un om de o reală valoare, atât din punct de vedere profesional, cât şi uman. Vă propunem o întâlnire specială cu Doina Işfănoni la Drumul succesului, de sâmbătă, 27 iulie, ora 12.00”, ne invită Ema Pendiuc, realizatoarea emisiunii de la TVR 1.

Doctor în Estetica Artelor Vizuale, istoric de artă, conferenţiar la Universitatea Naţională de Arte, organizator a sute târguri, expoziţii, simpozioane, conferinţe, Doina Işfănoni a bătut ţara în lung şi-n lat. Înţelege şi explică mai bine ca oricine obiceiurile populare şi originea lor: de ce ne înnoim de Paşte, de ce nu este bine să lucrăm de Rusalii, de ce colindăm de Crăciun, adică în ce constă tot acest univers mitic şi care îi sunt semnificaţiile care s-au uitat demult.

(w500)

„Doina este un model şi un punct de referinţă”, afirma realizatorul de emisiuni TVR Elise Stan, despre cea pe care o consideră prietenă de nădejde de peste 40 ani, într-un interviu acordat gazdei emisiunii, Ema Pendiuc.

(w882)

În ediţia de sâmbătă a emisiunii Drumul succesului, difuzată începând cu ora 12.00, telespectatorii vor regăsi şi imagini de colecţie din emisiunea Arhive Folclorice, de la primele apariţii ale Doinei Işfănoni în emisiuni de televiziune. Şi tot atunci, vor afla, din destăinuirile soţului ei, Rusalin Isfanoni, despre ce sacrificii a trebuit să facă invitata emisiunii pentru succesul pe care l-a obţinut.

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian

Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1