loader
Foto

Pe urmele lui Dracula, sâmbătă, la Exclusiv în România

În ediţia din 6 iunie, Cristi Tabără şi echipa sa au vizitat castelul Huniazilor şi au admirat frumuseţile Munţilor Retezat.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Legende medievale cu cavaleri, domniţe, menestreli şi vampiri - aceasta este o parte din oferta ediţiei de sâmbătă a emisiunii Exclusiv în România, filmată în împrejurimile Hunedoarei.

În această ediţie ajungem la castelul Huniazilor, unde întâlnim un personaj unic, pe numele său Dacre Stoker, nimeni altul decât stră-strănepotul celebrului Bram Stoker, autorul romanului Dracula. El a venit la castelul Corvinilor pentru a participa la Dracula Fest, dar şi pentru a încerca să îndrepte, în ochii publicului american, imaginea României, deformată de scrierile stră-străbunicului său. Cronicarul Tabără, originar din Ţara Crişurilor, va încerca să afle toate poveştile din jurul legendarului autor...

În timp ce Cristi Tabără se află la Castelul Huniazilor, ceilalţi membri ai echipei Exclusiv în România descoperă Cetatea Colţ din Râu de Mori, legată atât de coroana Marii Britanii, cât şi de romanele lui Jules Verne. Admirăm alături de ei Retezatul de sus, dintre ziduri şi pornim către el pe un drum nu tocmai uşor, dar care merită tot efortul. Ne bucurăm de priveliştea cascadei Lolaia şi ajungem la cabana Genţiana. Drumurile îi poartă apoi către vestitele lacuri glaciare, dintre care Bucura este cel mai întins din ţară, iar Galeşu... probabil cel mai frumos. Aflăm lucruri interesante despre flora unică în lume a masivului, trecem pe poduri improvizate peste şuvoaie dezlănţuite, adaugăm puţină adrenalină cu o porţie de escaladă asistată de Salvamont şi facem cunoştinţă cu Monti, jumatate câine - jumatate lup.

În fine, la o porţie de clătite cu dulceaţă de afine din pădure şi cu sirop din muguri de brad aflăm concluzia emisiunii: niciodată Retezatul nu e mai frumos decât primavara, când brânduşele ies prin zăpadă şi când apele înspumate inundă potecile.

Locuri frumoase, unice, de legendă - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, se dezvăluie într-o nouă ediţie Exclusiv în România, ce poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 52

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1