loader
Foto

Petrecere cu lăutari la O dată-n viaţă

Viorica şi Ioniţă din Clejani, precum şi Nelu Ploieşteanu au fost invitaţii Iulianei Tudor în competiţia artistică de la O dată-n viaţă vineri, pe 17 iunie. Emisiunea s-a transmis la TVR 1 şi TVR+, de la ora 21.10.

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

Vinerea aceasta, am petrecut cu muzică lăutărească! Iuliana Tudor ne-a aşteptat în faţa micilor ecrane, la o ediţie plină de veselie a emisiunii O dată-n viaţă. De data aceasta lăutarii au fost cei care au fost puşi în situaţii inedite, trecând prin probe care i-au solicitat într-un mod cu totul diferit decât cel cu care s-au obişnuit. Cu muzică, dans şi divertisment, O dată-n viaţă poate fi urmărită şi în această săptămână, pe 17 iunie, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Viorica şi Ioniţă de la Clejani au încercat, în această ediţie, să facă faţă provocărilor O dată-n viaţă, avându-l ca oponent pe Nelu Ploieşteanu. Concurenţii au beneficiat de suportul unor echipe de profesionişti: Taraful de la Clejani a întărit echipa Vioricăi şi a lui Ioniţă, iar lui Nelu Ploieşteanu i s-a alăturat Taraful Ionică Minune. Invitatul special al emisiunii a fost Adrian Enache, astfel că am petrecut o seară explozivă la O dată-n viaţă.

În ediţia anterioară a emisiunii, Floarea era hotărâtă să înăbuşe o revoltă a... clasei pregătitoare. Gheorghe, temperat, a reuşit să-i mai domolească pornirea, cu un pahar de ţuică şi o discuţie despre Ecaterina Teodoroiu şi Horea, Cloşca şi Crişan...

Ediția este disponibilă online pe TVR+. (Partea I)

Ediția este disponibilă online pe TVR+. (Partea a II-a)

Aşa cum şi-a obişnuit telespectatorii, Iuliana Tudor aduce prietenilor emisiunii O dată-n viaţă, şi în această primăvară, apariţii originale şi întâlniri emoţionante în fiecare vineri seară, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

După fiecare ediție, timp de o săptămână, până la începerea ediției următoare, telespectatorii vor putea vota eroii prezentați. Acest vot săptămână de săptămână va genera la finalul campaniei un clasament. Primii șapte eroi după numărul de voturi se vor califica în etapa finală a proiectului. Acestor șapte finaliști li se vor adăuga încă cinci-câte unul propus de fiecare membru al juriului din cei 40 prezentați de-a lungul anului. Cei 12 eroi vor fi din nou supuși atenției telespectatorilor care vor vota, alături de membrii juriului, ”Omul Anului” 2024.
Marele câștigător va fi decis prin votul exprimat de telespectatori înainte de Gala finală (50%) și de juriul format din personalități, care va avea de asemenea 50%.

Dacă în 2023 campania a fost realizată într-o formă condensată, anul acesta ea va fi extinsă la o perioadă mai mare de difuzare și își propune să implice și publicul în alegerea „eroilor de lângă noi”. Așteptăm de la telespectatori să trimită povești impresionante ale unor oameni care au dat dovadă de curaj și de solidaritate față de semeni. Echipa de documentare va alege cele mai bune cazuri ce vor fi prezentate în edițiile săptămânale. În acest fel, telespectatorii TVR sunt așteptați să se implice activ, nu doar în procesul de votare dar și în procesul de propunere de eroi, din care va fi desemnat ”Omului Anului” 2024.​
În ziua simbol a României, 1 Decembrie, ziua României, va avea loc o Gală grandioasă, în care vom afla care este românul pe care telespectatorii TVR îl vor desemna OMUL ANULUI 2024.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

19:00 Istorii ascunse

(redifuzare) MASONERIA ÎN VESTUL ȚĂRII

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate

Realizator Cristina Băican

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1