loader
Foto

Galerie foto

Portret Regina Ana a României, la debut de sezon „Ora Regelui”

„Firescul de a iubi, de a trăi, de a fi simbol” este titlul reportajului-portret realizat de Dana Deac, ce a putut fi urmărit în prima ediţie a noului sezon. „Ora Regelui”, din 15 octombrie.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Există o dublă percepţie asupra unei persoane care aparţine unei case regale - acea persoană este atât un simbol, cât şi un exemplu de leadership. Regina Ana a României, aşa cum a rămas în sufletele multora dintre cei care au cunoscut-o îndeaproape, a ştiut să fie şi un simbol al feminităţii, al simplităţii şi al determinării de a lupta în cauzele în care s-a implicat, dar şi un exemplu de soţie, stând cu demnitate şi eleganţă alături de cel lângă care şi-a a ales să-şi petreacă viaţa.

„Firescul de a iubi, de a trăi, de a fi simbol" se numeşte şi reportajul ce o portretizează pe Regina Ana a României, semnat de realizatoarea TVR Dana Deac, care deschide noul sezon Ora Regelui. Emisiunea poate fi urmărită şi în această toamnă, începând cu 15 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) Ora Regelu

Reportajul-portret ce poartă semnătura Danei Deac - sau „Portretul-Altfel al Reginei Ana a României” - a fost realizat din interviuri obţinute în exclusivitate pentru Ora Regelui.

(w882) dr Jonatha

Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR  Moldova pe 15 octombrie, de la ora 15.00, iar la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la 17.00.

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

(w882) Ora Regelu

Producător: Lidia Voicu; realizator: Dana Deac

***

Până sâmbătă, vă propunem să vă revedeţi ediţia Ora Regelui dedicată "soţiei Regelui", cum singură îi plăcea să-şi spună, difuzată în ziua funeraliilor Reginei:

*** Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1