loader
Foto

Galerie foto

„Poveste după poveste”: Ana Munteanu, o actriţă implicată în proiecte sociale

De la „Borcanul cu ulei” la Comisia de circulaţie a Primăriei Timişoarei. Nimic nu-i stă în cale când este vorba despre cauze sociale. La „Poveste după poveste”, am făcut cunoştinţă cu actriţa Ana Munteanu de la Teatrul Naţional din Timişoara. La TVR 1, pe 11 noimbrie, de la 13.30.

 

Poveste după poveste

Este actriţă, este mama lui Ari şi este implicată în proiecte surprinzătoare. Aşa îi place să se prezinte actriţei Ana Munteanu de la Teatrul Naţional din Timişoara.

Telespectatorii o cunosc, probabil, de la emisiunea Cu rolele prin Bucureşti, pe care a realizat-o pentru TVR Cultural, începând cu anul 2008.

Pe atunci era studentă în anul I la Facultatea de Teatru din Bucureşti. Cariera ei în televiziune s-a întrerupt brusc în 2012, atunci când postul TVR Cultural a fost desfiinţat. După terminarea facultăţii, a plecat la Timişoara şi a debutat pe scena Naţionalului din oraşul de pe Bega.

(w882)

În urmă cu doi ani, Ana a aflat că 1 litru de ulei folosit, aruncat la chiuvetă, poluează 1 milion de litri de apă şi s-a gândit imediat cum ar putea să salveze de la poluare apa oraşului în care trăia. Aşa a început în 2015 proiectul Borcanu cu ulei. În fiecare zi de sâmbătă colindă oraşul împreună cu fiul ei, Ari şi, cu ajutorul unui cargo bike, strânge uleiul uzat de la oameni.

(w882)

În vacanţa de vară din acest an, Ana s-a gândit să ducă mai departe proiectul Borcanul cu ulei şi a început campania Cucerim Campusul Universitar. A pus în bucătăriile din cămine borcane în care studenţii să adune uleiul folosit.

(w882)

(w882)

Tot în vara trecută, Ana Munteanu a aflat că primarul Nicolae Robu vrea să interzică rolele şi trotinetele în centrul istoric al Timişoarei. Folosindu-se de cunoştinţele învăţate la masterul de politici publice şi advocacy pe care îl urmează de anul trecut, Ana Munteanu a organizat o dezbatere publică. Drept urmare, primarul Nicolae Robu a acceptat o parte dintre amendamentele propuse de societatea civilă şi, la propunerea asociaţiilor de biciclişti, a numit-o pe Ana în Comisia de circulaţie a Primăriei.

(w882)

(w882)

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care Ana Munteanu le gestionează la Timişoara. Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 13.30, la Poveste după poveste, de la TVR 1 şi TVR+, le aflăm şi pe celelalte.

***

Realizator: Ileana Gaiţă

Director de imagine: Marius Danci

Producători: Ileana Gaiţă şi Irina Luca

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm şi în cel de-al cincilea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 8 octombrie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1