loader
Foto

Galerie foto

Pregătiri pentru Crăciun, De la A la infinit

Sâmbătă, 21 decembrie,  la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ , De la A la infinit ne-a pregătit pentru sărbătorile de iarnă, cu reportaje de la Târgul Tradițional din Piața Sfatului.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

UPDATE: Ediția emisiunii din 21 decembrie este disponibilă pe TVR+.

Pe 21 decembrie, într-o ediţie de doar o oră, Smaranda Vornicu şi echipa emisiunii De la A la infinit vă aduc atmosfera specifică sărbatorilor de iarnă, aşa cum a fost surprinsă la Braşov, în special la Târgul Tradiţional din Piaţa Sfatului. Instantanee de la Târgul Tradiţional de Crăciun din Braşov, unde participanţii se întrec în prepararea specialităţilor de Crăciun (cârnaţi, brânzeturi, preparate din porc, vin fiert), pot fi vizionate sâmbătă la TVR 1, TVR HD şi TVR+ la cea de-a zecea ediţie De la A la infinit.

Nicolae şi Marius Diaconu din Codlea, doi creatori de ceramică tradiţională, tată şi fiu, sunt invitaţii Smarandei Vornicu la De la A la infinit. Ei sunt meşteri populari care re-creează din lut lumea satului românesc. Cei doi ţin şi cursuri de specialitate pentru elevii din Codlea, iar în ultimii trei ani au realizat, în centrul oraşului, o scenă a nativităţii cu un puternic specific românesc. Aurel Moldoveanu şi Bianca Demetrescu vin să-i colinde pe telespectatorii emisiunii.

Asociaţia Familiilor Monoparentale din România (FAMO) este prezentă, în această ediţie,  printr-un reportaj care precede sărbătoarea Crăciunului. Statisticile arată că în România aproape 25% dintre familii sunt monoparentale, în majoritatea covârşitoare parintele unic fiind mama. Preşedinta asociaţiei, Beatrice Cioba (TVR), Monica Iagăr şi Daniela Palade Teodorescu, redactor şef Avantaje vin să vorbească despre acest subiect sâmbătă la De la A la infinit.

Iar la rubrica Istorii contemporane, Irina Luca aduce un reportaj despre piesa Liei Bugnar –„Două liniuţe”, pusă în scenă la Godot Cafe Teatru. Piesa pune accentul pe realităţile cuplului şi familiei româneşti contemporane şi aduce în lumina reflectoarelor tema planningului familial.

 

Din 12 octombrie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă Smaranda Vornicu,  fiica celebrului realizator de televiziune al TVR readuce în prim plan, la mai bine de 30 de ani, show-ul de divertisment De la A la infinit, realizat de Tudor Vornicu la TVR.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1