
29637
După ce a mânuit spada timp de 15 ani, tânărul „d’Artagnan” al bucătăriei românești a decis că preferă lama din oțel inoxidabil a cuțitelor profesionale, astfel că, în 2018, la Romanian Hospitality Awards, era declarat cel mai bun chef din România – titlu pe care l-a redobândit și la Gala din 2020.
„Mi-am dat seama, după tot ce am învățat în străinătate, că avem un mare potențial: avem tradiție, avem ingrediente, avem un terroir foarte interesant: de la Marea Neagră la Vârful Moldoveanu – înseamnă că ai o diversitate, ai cu ce să lucrezi, pentru că România și natura sunt darnice cu noi”.
Din 2 noiembrie, chef Alex Petricean ne invită să privim cu alți ochi bucătăria românească, în cel mai nou show culinar autohton - „Guşti! Şi apoi mănânci - cu chef Alex Petricean”.
La TVR 1 și online pe TVR+, de luni până joi, de la ora 13:30.