Marina Almăşan
Marina Almăşan-Socaciu este absolventă, ca şef de promoţie pe ţară, a Academiei de Studii Economice Bucureşti.
A lucrat ca economist stagiar la Filatura de lână pieptănată Bucureşti timp de doi ani, iar apoi, după susţinerea unui concurs, ca cercetator ştiinţific la Institutul Central de Cercetări Economice.

Încă din studenţie s-a remarcat drept cel mai tânăr redactor-şef din ţară al unei reviste studenţeşti - Tribuna studentului economist. A publicat activ în diferite ziare şi reviste, obţinând premii naţionale la concursurile de publicistică. În perioada 1982-1989 a fost realizator de emisiuni radio, la Radiodifuziunea Română şi Radiovacanţa Costineşti. Începând cu 1990 se angajează în TVR, iar primul job a fost acela de redactor la emisiunea Veniţi cu noi pe programul 2, realizată de Mihai Tatulici.

În perioada 2004-2006 a fost redactor-şef al Redacţiei Muzică-Divertisment din TVR. A realizat şi moderat, de-a lungul timpului, emisiuni ce au înregistrat mari audienţe şi care au rămas în mintea românilor precum: Ceaiul de la ora 5, Arca Marinei, Mulţumesc!, Planeta în jeanşi. Din 2006 a rămas fidelă emisiunii de pe TVR1, Ne vedem la TVR. Pentru că iubeşte arta scrisului, în 2004 a publicat volumul de proză pentru copii Cele 7 isprăvi ale lui Victoraş. Este iniţiatoarea Festivalului Naţional al Cântecului de Dragoste, al cărui producător a fost timp de opt ani.

Marina se descrie cu mult haz şi autoironie spunând: „Sunt un economist de nota 10, convertit într-un om de televiziune. Conform spuselor lui Mark Twain, <> Unii zic că vorbesc prea mult, alţii se bucură că spun lucrurilor pe nume!.Cu toţii sunt de acord că, în prezenţa mea, timpul trece foarte repede! Cifrele de audienţă demonstrează că trece şi cu folos!"

 

 

Arhiva articole
Marii medici români şi pasiunile lor, la 37° C
Joi, 26 Decembrie
O ediţie specială a emisiunii 37° C, cu Marina Almăşan, sâmbătă, 28 decembrie, ora 14.35, la TVR 1 şi TVR+.
Situaţii extreme în emisiunea Marinei Almăşan
Vineri, 13 Decembrie
În timpul filmărilor un spectator era să moară, iar cinci persoane au fost hipnotizate în direct. Momentele pot fi urmărite în ediţia emisiunii 37° C din 14 decembrie.
Marina Almăşan a chemat SMURD-ul în emisiune!
Joi, 21 Noiembrie
Un spectator a leşinat în timpul filmărilor. Momentul a fost difuzat în ediţia emisiunii 37° C din 23 noiembrie , la TVR 1 şi TVR+.
Marina Almăşan, la al treilea volum lansat
Vineri, 15 Noiembrie
„Bombănelile Marinei" cuprinde 82 de texte inspirate din viaţa vedetei TVR. Lansarea va avea loc luni, 18 noiembrie.
Marina Almăşan caută „Asistenta N°1” din România
Vineri, 15 Noiembrie
Realizatoarea a lansat în ediţia din 16 noiembrie a emisiunii 37° C de la TVR 1 şi TVR+ un concurs menit să o descopere pe cea mai bună asistentă medicală din ţară
Marina Almăşan: „Colegii din TVR îmi spun, mai nou, Doctor Oz”
Joi, 10 Octombrie
Realizatoarea lansează, sâmbătă, la TVR 1 şi TVR+, 37° C - o altfel de emisiune medicală