NARCIS POPESCU
Sunt un jurnalist care a avut șansa să descopere că istoria, economia și politica, cele 3 partituri care compun aria mea principală de interes, pot fi transpuse cu succes în formate de televiziune.
Narcis Popescu

Narcis Popescu este doctor în Științe Politice, la Universitatea din București. După mai multe performanțe în mediul academic, el a decis să aleagă jurnalismul, „pentru că spre deosebire de cercetarea științifică, se profila drept un domeniul mult mai dinamic și efervescent”.

A început cu presa scrisă, la ziarul Gândul, timp de 5 ani, a continuat în televiziune, în redacția Antena 3. „Acolo am ajuns în scurt timp, de la reporter debutant la reporter special pe domeniul politic. Am realizat rubricile Politikix și Prezentul continuu, dar și un serial despre istoria Capitalei, Bucureștii, viața mea!”.

Din 5 octombrie, Narcis Popescu prezintă la TVR 1 cea mai nouă emisiune dedicată explicării complicatelor mecanisme economice.

„Lumea financiară”, un talk-show menit să fie pe înțelesul celor neinițiați în tainele economiei, este proiectul pe care îl propunem telespectatorilor Televiziunii Române.

„Adesea mi s-au părut monotone sau prea tehnice programele cu profil economic. Cele mai multe sunt adresate doar oamenilor de afaceri sau celor familiarizați cu limbajul de specialitate. În acest context, a apărut ideea acestei emisiuni de educație financiară pe care o veţi putea urmări săptămânal, marţea, de la 18.00, la TVR 1. Alături de specialiștii invitați vom traduce economia pe înţelesul tuturor, vom învăţa împreună să devenim administratori eficienţi ai finanţelor personale, iar încâlcitele mecanisme economice nu vor mai părea atât de dificil de desluşit. Vă vom oferi informaţii la zi despre Piața de Capital, Asigurări sau Pensii private, recomanda posibile soluţii la problemele financiare personale și sugestii despre cum trebuie abordată calea spre a obține profit”, adaugă moderatorul.

Arhiva articole
Lumea financiară: Strategia națională a pieței de capital
luni, 14 noiembrie 2022
Am aflat de la invitații lui Narcis Popescu, Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară, cum putem deveni investitori pe piața de capital. Pe 15 noiembrie, ora 18.
Lumea financiară: Investiții versus economii pe timp de criză
sâmbătă, 05 noiembrie 2022
Narcis Popescu a discutat cu prof. univ. dr Mircea Coșea și Daniel Apostol, director de comunicare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, despre economii şi investiții în contextul crizelor actuale. Pe 8 noiembrie, de la ora 18:00, pe TVR 1.
Despre noua aplicație gratuită pentru șoferi, marți la ”Lumea financiară”
luni, 31 octombrie 2022
Marți, 1 noiembrie, TVR1 v-a oferit subiecte utile din sfera financiară: digitalizarea în folosul conducătorilor auto, diferențele dintre asigurările RCA și CASCO, programul de educație financiară Start4Life.
Lumea financiară: Sistemele de pensii
duminică, 23 octombrie 2022
Marți, 25 octombrie, Narcis Popescu i-a avut alături pe Alexandru Ciuncan, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară.
Lumea financiară: Investițiile pe piața de capital
vineri, 14 octombrie 2022
Încă o ediție a emisiunii ”Lumea financiară” s-a difuzat pe 18 octombrie, de la ora 18:00, pe TVR1. Temele ediției: inflația, ROBOR, IRCC și investițiile pe piața de capital.  
Lumea financiară: Asigurările de sănătate
duminică, 09 octombrie 2022
Într-o lume în care fiecare este răspunzător pentru stabilitatea bugetului personal, dezvoltarea gradului de educație financiară este cheia succesului. ”Lumea financiară”, ediția din 11 octombrie, de la ora 18:00, pe TVR 1.  
Bunăstare materială prin investiții inteligente
duminică, 09 octombrie 2022
În ediția din 4 octombrie a emisiunii ”Lumea financiară” am aflat despre cum putem câştiga mai mulţi bani, cum ar trebui să îi administrăm mai bine şi cheltui inteligent.
Educaţie financiară pe înţelesul tuturor, la „Lumea financiară”
luni, 03 octombrie 2022
Din 4 octombrie, jurnalistul TVR Narcis Popescu şi invitaţii săi explică mecanismele economice ale societăţii actuale în emisiunea „Lumea financiară”. În fiecare marţi, de la 18.00, la TVR 1.
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Camerun-Brazilia Comentator Dragoş Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Lusail, Al Daayen
 • 23:07
  Studio mondial
  *Comentatori: Dorin Chioţea/Vlad Arhire Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Prezintă George Tănase Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal
 • 00:20
  Exclusiv în România
  (redifuzare) Prezintă Cristian Tabără Episodul Exclusiv in Romania spune povestea lui Jorg Riommi, un expat originar din Italia care a venit in Romania ca si director de creatie la o celebra agentie de publicitate, casatorit cu Raluca, o bucovineanca get-beget. In urma cu cativa ani, cei doi s-au implicat intr-un proiect care parea sortit esecului: salvarea caselor traditionale de la distrugere. Au cumparat cateva casa de lemn cu arhitectura bucovineana pe care le-au restaurat, si pe care le-au urcat sus pe munte, deasupra localitatii Vama. Au salvat de la distrugere un adevarat patrimoniu. Alaturi de Jorg, avem intalnire si cu Charlie Ottley, celebrul realizator tv, care ne explica de este important pentru romani salvarea acestor case traditionale, care aproape au disparut din peisajul montan al Bucovinei. Si daca tot suntem in Bucovina il vom provoca pe italianul Jorg la o pizza bucovineana cu un ingredient surpriza. Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean
 • 01:10

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:20
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Coreea de Sud-Portugalia Comentator Narcis Şelaru Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu (reluare de la TVR2 ora 17,00)
 • 03:15
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Sebia-Elveţia (reluare de la TVR2 ora 21,00) Comentator Emil Hossu Longin
 • 05:05
  PE CALE cu Tibi Uşeriu
  (redifuzare) * Documentarul “PE CALE cu Tibi Uşeriu ” vorbește despre resetarea lui Tibi Ușeriu, un om cu un trecut greu de depășit. Fost infractor condamnat pentru jaf armat și închis într-o închisoare de maxima securitate în Germania, ajutat de familia lui, Tibi devine ultramaratonist de succes și activist social. Povestea copilăriei sale, din păcate, este încă realitatea multor copii din România: violență în familie și-n afara ei, lipsă de educație și de îndrumare reală din partea părinților și a profesorilor. Oricât de jos ai cădea în viață, ai resurse nebănuite și poți renaște din propria cenușă dacă ai sprijinul familiei, al celor foarte apropiați, dacă ți se redă încrederea în tine. “Când nu mai poți, mai poți un pas”, spune campionul absolut Tibi Ușeriu, triplu câștigător al celei mai dure competiții din lume, ultramaratonul 6633 ARCTIC, (2016/2017/2018). Filmul caută să afle ce resorturi interioare și ce stimuli l-au ajutat pe Tibi Ușeriu să-și remodeleze viața? Când, cum și de ce s-a produs revelația schimbării? Ca noi toți, Tibi este produsul mediului în care a trăit, o familie în care educația era bazată pe pedepse corporale, școala și comunitatea abuzau la rândul lor de el. A fost slugă a profesorilor, ciobanilor, părinților, bunicilor, a trăit o adolescență într-o Românie dezorientată, în tranziție, fără perspective, din care tinerii plecau în străinătate pentru un trai mai bun, total nepregătiți pentru ce-i aștepta, dar gata să facă orice pentru a dovedi că au reușit. Valorile și principiile vieții se schimbă odată cu evoluția/involuția noastră, în funcție alegerile pe care facem: dacă în copilărie Tibi și fratele său Alin au fost învățați să fure lemne din pădure, acum ei au ajuns să-i educe pe copii și adulți cum să protejeze pădurea, cum să planteze copaci, cum să se opună defrișărilor ilegale, ce beneficii îți poate returna natura, dacă n-o distrugi. Pentru Tibi, TĂȘU e locul resetării sale, care i-ar fi schimbat destinul dacă ar fi existat în timpul adolescenței sale. Chiar și așa, Tibi își asumă atât trecut cât și prezentul. Un element particular al documentarului este combinarea filmărilor reale cu animația. Ilustrația și prelucrarea computerizată a fost realizată de Ioana Florea Nutz. Animația vine să susțină povestea din trecutul personajului principal, dar e aleasă și ca mijloc vizual de exprimare dramatică. Un documentar de Ana Preda. Producător Ioana Mureșan Producător delegat Răzvan Butaru Un film al Casei de Producție
 • 06:00
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal* Sport Prezintă Maria Chiriţă , Ionuţ Gheorghe Producator Raluca Neagu Transmisiune directa /se iese din emisie maxim la 9.30)
 • 09:35
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal
 • 09:45

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 09:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 10:00
  Vedeta familiei
  Producător Monica Mihai
 • 11:30
  Cronicile spaţiului
  Prezentator Cătălin Deacu Producător Aimee D’Albon
 • 12:00
  Doza de IT
  * Prezintă Claudiu Râpan
 • 12:30
  Eu pot!
  Prezintă Anca Mazilu Realizator şi producător Anca Mazilu
 • 13:30
  Guşti! Şi apoi mănânci
  (redifuzare) Cunoscutul chef Alex Petricean alias D’Artagnan desemnat Chef al Anului 2018 de catre prestigiosul ghid Gault & Millau şi cheful anului 2020 de către Romanian Hospitality Institute lansează către toţi iubitorii gastronomiei româneşti o nouă provocare!
 • 14:00
  Telejurnal
  * Sport*Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producători: Codruta Marinescu/ Alina Pagu Mihai Transmisiune directă
 • 14:25
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal
 • 14:30
  Ora regelui
  Familia Regală a României, în vizită la Roma și la Vatican Istoria centenară a relațiilor dintre Sfântul Scaun și Casa Regală a României a fost completată de întâlnirea pe care au avut-o de curînd Majestatea Sa Margareta și Principele Radu cu Suveranul Pontif. Încărcată de emoție, vizita Familiei Regale la Roma a fost și un prilej pentru schimbul de experiență în multe domenii. Ea a inclus reuniuni la organizații caritabile, la Spitalul Pediatric Bambino Gesu, la centrele sociale ale Comunității Sant'Egidio, la Crucea Roșie Italiană, la Comitetul Olimpic și Paralimpic și la Academia de Studii Militare. Custodele Coroanei Române și Principele Consort au fost oaspeții Ordinului Suveran de Malta și au sărbătorit Centenarul Încoronării Regilor României Mari printr-un eveniment cultural organizat la Ambasada României. În ”Ora Regelui” de sîmbătă, jurnalista Camelia Csiki și directorul de imagine Claudiu Petringenaru aduc întreaga poveste a unei vizite istorice, diplomatice, culturale, dar și personale, atât pentru Familia Regală cât și pentru gazdele sale din Italia, țara în care trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate. Prezentator si realizator Camelia Csiki Producător Lidia Voicu
 • 15:30
  Izolaţi în România
  * Best of. Producător Dite Dinesz
 • 16:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui * Live stadion (16,52) Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Khalifa International, Ar-Rayyan
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (optimi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Ahmad Bin Ali, Ar Rayyan
 • 23:07
  Studio mondial
  Comentatori : Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Prezintă George Tănase Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal /
 • 00:20
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Invitat Gheorghe Hagi Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:30
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (reluare de la ora 21,00)
 • 03:25
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) (reluare de la ora 17,00)
 • 05:20
  Vorbeste corect!
 • 05:30
  # Creativ
  Producator Claudia Spatarescu