Smaranda Vornicu-Shalit
Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producător TV și absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Bucureşti, Facultatea de Stomatologie.
smaranda vornicu shalit
smaranda vornicu shalit

Din 9 mai 2022, Smaranda Vornicu-Shalit prezintă o emisiune pe teme de sănătate şi actualitate medicală - „Atelierul de sănătate”. De luni până vineri, în direct, de la ora 13:00, pe TVR 1.

A coordonat, realizat şi moderat mai multe producții de televiziune: „De la A la... infinit”, „Deschideți poarta soarelui”, „Cerbul de Aur – Generații”, „New European Songbook 2021”.

„Până în 1993, am fost Doamna Doctor şi am tratat copii (şi nu numai) cuminţi (şi nu numai). Pentru că totul în jur se schimba cu repeziciune sau poate pentru că eu mă schimbam cu tot atâta repeziciune, am reînceput să scriu poezie. Cu febrilitate, cu un fel de inocenţă redescoperită şi multă încurajare din partea prietenilor mei, Paul Shalit şi Alexandru Andrieş. Aşa a început volumul Se plâng de mine îngerii”, mărturiseşte Smaranda Vornicu.

A fost strigată Sma, Smara, Smaro, Esmeralda, Emeraude şi Smadar. La orele de engleză, în copilărie, a fost rugată să-şi aleagă un prenume adecvat şi l-a ales pe cel de Sandy, de care era foarte mulţumită.

Până acum am fost: fiică, nepoată, strănepoată, soră, iubită, logodnică, soţie, noră şi mamă, elevă, studentă, medic stomatolog, account executive, jurnalist freelance, editor, manager, asociat, poet de ocazie, aventurieră în bucătărie, croitoreasă lipsită de răbdare, sportivă leneşă, călătoare entuziastă, dependentă de pantofi şi cosmetice, fumătoare, bloggerita. Aştept cu nerăbdare să fiu ce nu am fost încă!”, spune Smaranda râzând.

 

Arhiva articole
Meşteşugul stării de bine se deprinde în „Atelier de sănătate”, la TVR 1 | VIDEO
luni, 23 mai 2022
De luni până vineri, primim informații, recomandări și soluții pentru sănătatea noastră. Smaranda Vornicu-Shalit a deschis „Atelierul de sănătate” din 9 mai, în direct la TVR 1, de la ora 13:00.
Dovleac răscopt și răs-umplut
duminică, 29 decembrie 2013
Rețeta Smarandei Vornicu.
De la A la infinit cu pregătiri de sărbătoare şi urări pentru Noul An
vineri, 27 decembrie 2013
Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ , gânduri la final de an în ultima ediţie De la A la infinit d in 2013
Plăcintă englezească cu mere și cârnați
duminică, 22 decembrie 2013
O rețetă de Smaranda Vornicu - „De la A... la Infinit”.
Pregătiri pentru Crăciun, De la A la infinit
vineri, 20 decembrie 2013
Sâmbătă, 21 decembrie,  la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ , De la A la infinit ne-a pregătit pentru sărbătorile de iarnă, cu reportaje de la Târgul Tradițional din Piața Sfatului.
Tartar de somon
luni, 16 decembrie 2013
O rețetă perfectă pentru serile de sărbătoare care se apropie.
Nu doar despre bani, ci mai ales despre muncă
luni, 09 decembrie 2013
Sâmbăta trecută, Moise Guran ne spunea că tot concentrându-ne asupra banilor, pierdem din vedere munca și efortul creator care ne împlinește.
Prăjitură cu sirop de lămâie: prăjitură antidepresivă
duminică, 08 decembrie 2013
Smaranda Vornicu vă propune un desert delicios, bogat în vitamina C - prăjitura cu sirop de lămâie. „Excelentă alături de o ceașcă cu ceai fierbinte, la ora cinci sau la orice altă oră, inclusiv la micul dejun”, spune Smaranda.
Salată de vinete orientală
duminică, 01 decembrie 2013
Pentru că suntem în post și pentru că ducem cu toții dorul salatelor din vară, vă propun o variantă intermediară, între salată marocană de vinete (zaalouk) și cea turcească (tuncilik).
În fiecare zi, ziua României
duminică, 01 decembrie 2013
De fapt, ziua României poate fi în oricare zi. În ziua în care ți se naște copilul.  În ziua în care mergi să te reculegi la mormântul unui părinte. În ziua în care termini școala.
Despre patrie, despre lucruri pe care le împărtășim
sâmbătă, 30 noiembrie 2013
Tema aceste ediții a emisiunii De la A la infinit a fost aleasă din motive evidente.  Dar nu numai.
 Smaranda Vornicu, diploma de excelenţă în jurnalism european
vineri, 29 noiembrie 2013
Pe lângă realizatoarea emisiunii De la A la infinit, de la TVR au mai fost premiaţi Cristina Ţilică (Ora Regelui) şi Adrian Cioroianu (5 minute de istorie) cu distincţii ale Fundaţiei Eurolink-Casa Europei.  
Ce ne face români... De la A la infinit
joi, 28 noiembrie 2013
Sâmbătă, Smaranda Vornicu a dedicat emisiunea De la A la infinit zilelor de Sf. Andrei şi 1 Decembrie. De la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .
Povestiri și amintiri cu căței in familia Vornicu
vineri, 22 noiembrie 2013
Copiii din familiile Gianetti și Vornicu au crescut dintotdeauna având alături unul sau mai mulți câini.  Câini de vânătoare, câine de pază, câini de apartament. De îndată ce vreunul dintre noi devine suficient de responsabil pentru a avea grijă de un prieten patruped, începe o relație care durează o viață întreagă.
Chec de ciocolată cu aromă de portocale
miercuri, 20 noiembrie 2013
De ceva vreme duceam dorul unei prăjituri de casă, o prăjitură cât mai ciocolătoasa cu putință, perfectă pentru a fi devorată împreună cu puțin sos de vanilie sau cu înghețată de vanilie.
Pentru cei aflaţi departe, despre întoarcere
luni, 18 noiembrie 2013
În ediția de sâmbăta trecută a emisiunii „De la A la infinit” s-au spus multe lucruri emoționante despre exil.  Însă s-au spus și lucruri care ar trebui să ne pună pe gânduri.
Reţete de la A la Infinit cu Smaranda Vornicu
duminică, 17 noiembrie 2013
SUPĂ CREMĂ DE ȚELINĂ
Corina Chiriac şi Alexander Hausvater, cu poveşti despre întoarcerea acasă
vineri, 15 noiembrie 2013
Interviu în exclusivitate cu regizorul filmelor Point Blank, Deliverance si Excalibur în De la A la infinit de sâmbătă 16 noiembrie, cu Smaranda Vornicu.
Pentru cei care pleacă şi cei care se întorc
vineri, 15 noiembrie 2013
Există, în viața fiecăruia dintre noi, plecări și reveniri. Unele sunt pline de speranță, altele sunt dureroase și ne lasă cu inimă strânsă și cu sufletul cenușiu.
Reţete de la A la Infinit cu Smaranda Vornicu
sâmbătă, 09 noiembrie 2013
Compot de toamnă
Despre stres şi relaxare, De la A la Infinit
sâmbătă, 09 noiembrie 2013
Într-o măsură sau alta, într-un fel sau altul, stresul nu ne lasă în pace pe niciunul dintre noi.  Însă ce este stresul? Oare nu am ajuns să ascundem, sub pălăria unui singur cuvânt, mult prea multe înțelesuri?
Aurora Liiceanu şi Dorel Vişan au vorbit despre stres la De la A la infinit
vineri, 08 noiembrie 2013
Tema ediţiei din 9 noiembrie a fost „stresul”, iar Smaranda Vornicu şi-a ales cel mai potrivit partener de discuţie în acest sens: Aurora Liiceanu, doctor în pshihologie şi autoarea mai multor lucrări şi cărţi în acest domeniu.
 Smaranda Vornicu, pe coperta revistei Tango de noiembrie
miercuri, 06 noiembrie 2013
Smaranda Vornicu vă aşteaptă în fiecare sâmbătă,  de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD, iar online,  pe TVR+ , cu poveşti De la A la infinit
Din nou, frumos şi emoţionant
duminică, 03 noiembrie 2013
Încă o ediție „De la A la infinit” s-a încheiat.  O emisiune de televiziune este că un copil  -  îl faci că să îl dai lumii.
Frumusețe de la A la infinit
vineri, 01 noiembrie 2013
Frumusețea este un subiect cu nenumărate fațete.  Sigur, primul reflex este acela de a ne gândi la frumusețea fizică, în special la cea feminină.
De la A la infinit despre frumuseţe, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+
miercuri, 30 octombrie 2013
În ediția de sâmbătă, 2 noiembrie, Smaranda Vornicu a stat de vorbă cu antreprenorul Rucsandra Hurezeanu şi modelul internaţional Silvia Giurcă
O ediție ... electrizantă
duminică, 27 octombrie 2013
În după-amiaza sâmbetei care tocmai a trecut, la emisiunea „De la A la infinit”, am stat de vorbă despre tehnologie. Și tocmai de aceea, cred că este momentul unei confesiuni: sunt un utilizator entuziast, însă un profan desăvârsit în ale tehnologiei.
Mic dejunul campionilor: frigănele cu fructe caramelizate
sâmbătă, 26 octombrie 2013
Smaranda Vornicu vă  propune în fiecare săptămână o reţetă pregătită chiar de ea. Vă invităm să o încercaţi şi voi şi să o savuraţi într-o sâmbătă după-amiază, urmărind emisiunea De la A la Infinit.
O ediţie cu cântec, cu nuntă şi cu tehnologie
vineri, 25 octombrie 2013
În 1980, aveam 15 ani. La acea vârstă, orice nuntă, dar mai ales o nuntă cum a fost cea a Marianei Simionescu cu Bjorn Borg ţi se pare desprinsă din poveste.
Povestea DEX-online în noua ediţie De la A la infinit, la TVR 1 şi TVR HD
joi, 24 octombrie 2013
Terapie muzicală cu Electric Fence , Campionat Mondial de Sport Electronic, dar şi interviu cu Bjon Borg şi soţia lui româncă - sâmbătă, 26 octombrie, ora 15.00. Tema ediţiei: românii şi tehnologia  
Reţeta de la A la infinit cu Smaranda Vornicu
marţi, 22 octombrie 2013
Smaranda Vornicu vă  propune în fiecare săptămână o reţetă pregătită chiar de ea. Vă invităm să o încercaţi şi voi şi să o savuraţi într-o sâmbătă după-amiază, urmărind emisiunea De la A la Infinit.
Istorii fascinante De la A la infinit
luni, 21 octombrie 2013
Să ridice mâna cei cărora nu le-a plăcut interviul cu Jean Paul Belmondo.  Aha, știam eu că sunteți puțini. Eu pot spune, cu mână pe inimă, că este unul dintre actorii mei preferați.
Despre pofte şi mâncare, de la A la infinit
vineri, 18 octombrie 2013
Nu știu cum se face, însă în televiziune, cu fiecare ediție a emisiunii din a cărei echipă faci parte,  devii mai sever cu tine, mai chițibușar.
Poveşti şi povestiri De la A la infinit cu Smaranda Vornicu, la TVR 1 şi TVRHD
miercuri, 16 octombrie 2013
Ediţia de sâmbătă, 19 octombrie, ora 15.00, a avut ca temă momentul de recoltă - abundenţă şi diversitate. Printre invitaţi s-au numărat Mihai Mărgineanu, trupa VH2 şi doctorul Cătălin Copăescu.
Reţete de la A la Infinit cu Smaranda Vornicu
luni, 14 octombrie 2013
Începând de astăzi, Smaranda Vornicu va propune în fiecare zi de luni o reţetă pregătită chiar de ea. Vă invităm să o încercaţi şi voi şi sa o săvuraţi într-o sâmbătă după-amiază, urmărind emisiunea De la A la Infinit.
Emoţii de la A la infinit
luni, 14 octombrie 2013
Asta a fost. Primul pas, prima ediție. Cu bunele ei, cu micile ezitări și cu toată speranța echipei noastre de a reuși să încălzim o după-amiază de sfârșit de săptămâna și de toamnă a telespectatorilor noștri, „De la A la infinit” își reia călătoria.
Prima ediţie De la A la... infinit cu Smaranda Vornicu, la TVR 1 şi TVR HD
miercuri, 09 octombrie 2013
sâmbătă, 12 octombrie, ora 15.00 – tema ediţiei: performanţa
 • 18:50
  Teleenciclopedia
  *Claude Monet: Răsărit de soare De la Răsărit de soare, lucrare ce i-a conferit calitatea de părinte al Impresionismului, până la zugrăvirea obsedantă a iazului împodobit cu nuferi, Claude Monet și-a exprimat sensibilitatea lirică prin culoare și lumină. A lucrat neobosit de la vârsta de 15 ani până în anul 1926, lăsând umanității peste 2000 de tablouri. *Războiul Civil Spaniol (ep.3) premieră Aflând că forțele lui Franco pregătesc un asalt asupra Madridului, jurnalistul Joseph Kessel şi fotograful Jean Moral aleg să navigheze, în octombrie 1938, până la Valencia şi să-şi continue drumul spre capitală cu mașina. După mai multe peripeţii, ajung în sfârşit la destinaţie, unde îşi dau seama că totul fusese numai un zvon. Linia frontului trecând direct prin oraş, civilii supravieţuiesc cu greu foametei şi bombardamentelor. Tikal (ep. 5) premieră În perioada sa de maximă dezvoltare, Tikal număra vreo 42 de edificii, majoritatea palate somptuoase, cu arhitectură monumentală ( destinate nobililor, marilor preoți și elitelor), dar şi rezervoare uriaşe pentru stocarea apei de ploaie-curăţată de impurităţi cu ajutorul unui sistem de filtrare simplu, dar ingenios. * Indiile de Vest (ep.4) premieră Plasate ideal, între Atlanticul de Nord și Marea Caraibilor, Indiile de Vest atrag numeroase păsări, printre care una şireată şi curajoasă. Pentru a trece neobservată, femela caprimulg (Chordeiles gundlachii) poate sta nemişcată, pe cuib, 20 de ore pe zi, timp de trei săptămâni, indiferent de temperatura solului ori de capriciile vremii! Producător Oana Haşegan Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca
 • 19:40

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 19:45
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  * Ştiri. Prezintă Dorina Florea Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directa
 • 20:57
  Meteo
 • 21:10
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru *Comedie. Un grup de cinci bărbaţi, prieteni şi colegi de serviciu, pleacă fără ştirea nevestelor într-o expediţie în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situaţii dintre cele mai ridicole şi amuzante. Comicul de situaţie erupe în momentul în care, contrar uzanţelor vremii, funcţionarul cel mai mic în ierarhie prinde prada mult-visată: "Monstrul", un somn legendar. Redactor Gabriela Onea
 • 23:10
  Victime de război
  Film* Victime de război (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris *Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 00:50
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:50
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 03:35
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 05:05
  Ferma lui Jimmy
  (SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020) Producători/Regizori : Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson Prezentator Jimmy Doherty * Documentar. Episodul 3. Redactor Laura Bălan
 • 05:55
  Imnul României