loader
Foto

Programe pentru susţinerea antreprenorilor, la Interes general

Florin Jianu, ministru delegat pentru IMM, Mediu de afaceri şi Turism a fost invitatul lui Sorin Burtea, marţi, la TVR 1, de la ora 18.10.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Întreprinderile mici şi mijlocii sunt principalul generator de locuri de muncă în Uniunea Europeană şi cel mai important mijloc de creştere economică. În România, IMM-urile generează două treimi din cifra de afaceri, precum şi peste 60% din locurile de muncă. Dacă în perioada 2009 - 2012 mai mult de 360.000 de astfel de firme şi-au suspendat activitatea, în 2012 cele mai multe afaceri au fost iniţiate în comerţ şi agricultură.

La 7 ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, IMM-urile prezintă o serie de vulnerabilităţi, sub aspectul eficienţei şi competitivităţii. România are un număr prea mic de firme, comparativ cu media europeană, iar acestea sunt insuficient pregătite pentru a concura cu succes, pe piaţa unică.

Încă de la învestirea în funcţie, Florin Jianu, ministrul de Resort a declarat că agenda sa va fi dictată de mediul de afaceri. Printre priorităţi se află Legea IMM-urilor, Strategia Orizont 2020, crearea de locuri de muncă subvenţionate, stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de tinerii antreprenori.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii utile şi extragere de premii.


Emisiunea Interes general se difuzează în direct, la TVR 1, poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1