loader
Foto

Programele Fundaţiei Principesa Margareta, la Ora Regelui de la TVR

Sâmbătă, 2 mai, de la ora 15.00, emisiunea pe teme istorice despre monarhie şi regii României a venit cu noi subiecte la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Construim comunităţi puternice, Creăm punţi între generaţii, Investim în educaţie şi talent” sunt motto-uri ale Fundaţiei Principesa Margareta a României.  În emisiunea Ora Regelui din 2 mai, telespectatorii TVR 1 au putut urmări un interviu emoţionant cu o doamnă de 100 de ani  pentru care cuvintele „niciodată singur”, „flori pentru suflet” sau „frumuseţe de martie” nu înseamnă campanii sociale, ci o mulţime de prieteni care îi amintesc constant micile bucurii ale vieţii. Emisiunea Ora Regelui se difuzează, ca şi până acum, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

(w882)

Intrată în familia Fundaţiei Principesa Margareta a României în 2014, ca beneficiar al programului „Niciodată Singur”, Maria Rodean şi-a regăsit nu doar plăcerea de a primi ca oaspeţi pe voluntarii fundaţiei, ci şi curajul de a ieşi din casă, fie doar şi la evenimente festive. Programul „Niciodată singur” sprijină încă din anul 2006 vârstnici de peste 65 de ani, afectaţi de singurătate, sărăcie sau boală. Programul funcţionează în Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Ploieşti. Voluntari de toate vârstele şi din toate categoriile sociale sunt pregătiţi, organizaţi şi motivaţi de Fundaţie pentru a se implica la nivel operaţional în derularea programului. Cu ajutorul lor, vârstnicii sunt asistaţi la domiciliu sau în centre de îngrijire şi beneficiază de un sprijin practic în viaţa de zi cu zi, activităţi de socializare, excursii, ateliere creative şi activităţi culturale. Conform unui studiu al Fundaţiei, peste 640.000 de persoane vârstnice din Romania sunt singure.

Tot la ediţia din 2 mai, producătorul Lidia Voicu şi realizatorul Ruxandra Ţuchel au mai pregătit un interviu cu istoricul Sergiu Iosipescu despre Regele Carol I şi Regina Elisabeta, un reportaj despre Muzeul Ţăranului Român, ctitorie regală, dar şi o selecţie de interviuri înregistrate de Marilena Rotaru cu Majestatea Sa Regele Mihai sub titlul Cuvântul Regelui. Şi tot atunci, la rubrica Memorii, telespectatorii vor mai urmări şi câteva mărturisiri ale furnizorului regal de peşte din Balcic, care acum a ajuns la vârsta de 97 de ani.

Din 28 martie, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. De asemenea, Ora Regelui este difuzată la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la ora 16.30.

***

Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1