loader
Foto

Galerie foto

„Regele Mihai, 93 de ani de istorie”

Ediţia de s âmbătă, 25 octombrie, a emisiunii Ora Regelui este dedicată aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai . Emisiunea a fost difuzată la TVR 1 şi online, pe TVR+ de la ora 15.00.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ediţia din 25 octombrie, a emisiunii Ora Regelui de la TVR 1 şi TVR+ este o ediţie cu totul specială: chiar de ziua de naştere a Regelui Mihai, realizatorul Camelia Csiki ne propune un documentar care reface povestea celor 93 de ani furtunoşi şi plini de istorie pe care i-a traversat Regele Mihai. În documentarul „Regele Mihai, 93 de ani de istorie”, realizatorul emisiunii Ora Regelui de la TVR, a adunat imagini rare din viaţa Majestăţii Sale, mai puţin cunoscute publicului. Îl puteţi urmări integral sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Agenda emisiunii mai cuprinde imagini de la evenimentele publice dedicate comemorării centenarului morţii Regelui Carol I, desfăşurate la Alexandria, unde a participat Alteţa Sa Regală Principele Radu.

Din 4 octombrie, Ora Regelui a revenit în programul TVR 1 cu un nou sezon. Începând din această toamnă, Ora Regelui se difuzează de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

***

Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. De asemenea, Ora Regelui este difuzată la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la ora 16.00.

1:50 Lili Marleen (R)

Telecinemateca ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

Dramă. Redactor Cristina Crăciun

X

(Reluare)

3:55 Sport (R)

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1