loader
Foto

Regulamentul concursului „Vedeta populară” de la TVR 1

Iuliana Tudor îi aşteaptă pe iubitorii de folclor la cel mai mare show de talente din muzica populară românească. Din 22 octombrie, în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Vedeta populară

Regulamentul talent show-ului de folclor Vedeta populară:

I. Introducere și definiții

Art.1. – (1) Organizatorul concursului “Vedeta populară”, denumit în continuare Concursul, este Societatea Română de Televiziune, denumită în continuare SRTv sau Organizator.

(2) Concursul constă alegerea celui mai bun artist popular din ţară.

(3) Concursul se desfăşoară în perioada: 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2017.

Art.2. – (1) Formularul de Înscriere la concurs se completează de către orice persoană eligibilă, conform Termenilor și Condițiilor de înscriere, cu scopul de a dobândi calitatea de Participant în cadrul Concursului care urmează a fi organizat de către SRTV.

(2) Prin completarea Formularului de Înscriere publicat pe site-ul SRTV www.tvr.ro, candidații confirmă faptul că îndeplinesc toate Criteriile de eligibilitate ale Concursului și că au citit și acceptat în mod expres toate dispozițiile Termenilor și Condițiilor de înscriere, astfel cum sunt enunțate în prezentul document.

Art. 3. - Următoarele definiții se vor aplica întocmai Termenilor și Condițiilor de înscriere, după cum urmează:

a) “Candidat” – înseamnă orice persoană care completează Formularul de Înscriere la Concurs;

b) “Formular de Înscriere” - înseamnă formularul completat de Participant pentru înscrierea la Concurs;

c) “SRTv” – înseamnă Societatea Română de Televiziune, persoană juridică română, având sediul în București, Calea Dorobanţilor nr.191, sector 1, cod fiscal RO 8468440, care organizează și radiodifuzează Concursul;

d) „Concursul” – înseamnă competiția organizată în vederea descoperirii celor mai buni artiști în domeniul folclorului muzical, desfășurată pe parcursul etapelor de Preselecție și Selecție, astfel cum vor fi organizate de SRTv;

e)„Criterii de eligibilitate” – înseamnă criteriile minime pe care Candidații trebuie să le îndeplinească pentru a putea participa în cadrul Concursului și care fac parte integrantă din Termenii și Condițiile de înscriere;

f) „Participant” – înseamnă orice Candidat care este selectat de Organizator pentru una sau mai multe din etapele de participare la Concurs;

g) „Invitat” – înseamnă orice persoană care participă la programul realizat de SRTv, în cadrul probelor de concurs, dar și persoane care vor susține momente artistice în cadrul show-ului;

h) “Juriu” – înseamnă comisia formată din cinci personalităţi cu rol în stabilirea şi ierarhizarea candidaţilor şi a participanţilor;

Art. 4. - (1) Concursul se va desfășura în cadrul a doua etape, respectiv Etapa Preselecției si Etapa Selecției și Selecțiile cu juriu, astfel:

a) Etapa Preselecției va consta în:

(I) Înscrierea: - reprezintă procesul în care orice persoană interesată să participe la Concurs, după ce va completa Formularul de Înscriere se va prezenta în fața organizatorilor pentru preselectare. Toate detaliile personale şi/sau informaţiile completate de Candidat în Formularul de înscriere trebuie să fie adevărate, corecte și să nu inducă în eroare SRTv;

(II) Selecția: - reprezintă procesul în care

a) reprezentanții SRTv vor selecta din rândul Candidaților 54 de concurenți și le vor trimite acestora o invitație la selecțiile cu juriu. Decizia în ceea ce priveste Candidații selectați în acest proces aparține exclusiv SRTv, decizia fiind finală și irevocabilă;

b) Candidații selectaţi vor fi testați de SRTv, prin intermediul juriului, pentru stabilirea Participanților în Semifinală și Finală.

(2) SRTv are dreptul oricând și la libera sa alegere să modifice, extindă, diminueze sau să înceteze orice etapă a Concursului, fără a se limita la structura, conținutul, regulile, datele de desfășurare sau locațiile acestuia, în vederea obținerii scopului urmărit.

II. Înscrierea la preselecție

Art.5. – Concursul este deschis tuturor persoanelor care au talent în domeniul folclorului muzical şi doresc să participe, provenind din zonele etnografice Banat, Dobrogea, Maramureş, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania. Nu există limită de vârstă.

Art.6. - Preselecțiile se fac pentru mai multe sezoane ale Concursului.

Art.7. – (1) Înscrierile se vor face în ziua audiţiilor pentru fiecare zonă folclorică, în oraşele Timişoara, Iaşi, Oradea, Sibiu, Craiova, Constanţa şi Bucureşti.

(2) Datele şi programul audiţiilor vor fi comunicate prin intermediul materialelor promoţionale difuzate pe canalele SRTv, dar şi pe cele ale pertenerilor.

Art.8. – Fişele de înscriere la Concurs, programul şi informaţiile suplimentare vor fi postate pe site-ul TVR: www.tvr.ro.

III. Desfășurarea Preselecţiei

Art. 9. – (1) Preselecţia naţională a interpreţilor se desfăşoară în perioada 1 iulie – 10 septembrie 2017.

(2) Datele, orele şi locaţia preselecţiei vor fi anunţate pe site-ul TVR

(3) La intrarea în sala de preselecţie, concurentul va avea asupra lui actul de identitate.

Art.10. – (1) Candidații vor pregăti mai multe cântece din muzica populară cu specific zonal.

(2) Repertoriul va respecta elementele de structură muzicală specifice zonei etnografice reprezentate (sistem melodic, ritmic, formă etc.).

(3) Candidații vor prezenta un fragment dintr-o doină sau baladă şi un cântec propriu-zis.

(4) Este permisă interpretarea atât cu acompaniament instrumental live (unul sau mai multe instrumente), cât şi pe negativ (pe suport CD, stick) sau chiar fără acompaniament.

(5) Totodată, la preselecţii concurenţii vor primi întrebări legate de cunoaşterea domeniului „folclor” sau probe de improvizaţie la alegerea reprezentantilor SRTV.

Art. 11. – (1) Prin înscrierea la concurs candidații cesionează exclusiv SRTv drepturile lor patrimoniale conexe aferente apariţiei, interpretării şi tuturor prestaţiilor artistice din concurs, pe toată perioada de protecţie legală din momentul fixării interpretării/execuţiei sale, pe teritoriul României şi Internaţional, nelimitat ca număr de utilizări, inclusiv pentru realizarea tuturor materialelor promoţionale necesare unei bune promovări a emisiunii. (2) Candidații cesionează exclusiv SRTv următoarele drepturi patrimoniale conexe:

a) fixarea interpretării sau execuţiei fixate;

b) reproducerea interpretării sau execuţiei fixate;

c) distribuirea interpretării sau execuţiei fixate;

d) închirierea interpretării sau execuţiei fixate;

e) împrumutul interpretării sau execuţiei fixate;

f) importul în vederea comercializării pe piaţa internă a interpretării sau execuţiei fixate;

g) radiodifuzarea interpretării sau execuţiei fixate;

h) retransmiterea interpretării sau execuţiei fixate;

i) comunicarea publică a interpretării sau execuţiei fixate, direct sau indirect, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea la dispoziţia publicului a interpretării sau execuţiei fixate astfel încât să poată fi accesată în orice loc şi orice moment ales, în mod individual, de către public (ex: Internet, în reţeaua de telefonie mobilă, prin satelit, video streaming etc.).

j) autorizarea de către concurenţi a SRTv pentru radiodifuzări ulterioare, în raport de prima radiodifuzare, în cadrul duratei cesiunii prevăzute la alin. (1).

(3) Clauzele menţionate la Art.11 (1) şi (2) se aplică şi Invitaţilor.

Art. 12. – (1) În urma preselecţiei, vor fi aleşi pentru prima etapă a concursului un număr de 54  candidaţi din cele 7 zone etnografice.

(2) Rezultatele preselecţiei sunt anunţate, ulterior finalizării acesteia, pe site-ul TVR.

IV. Selecția

Art. 13. - (1) Selectia propriu-zisa se desfăşoară în 3 etape:

a) etapa I – evoluţia celor 54  de concurenţi, în urma căreia sunt selectați prin decizia juriului 9 semifinaliști

b) etapa a II-a – semifinala, în care vor evolua 9 semifinalişti;

c) etapa a III-a – finala, în care vor evolua 6 finaliști.

Art. 14. - Repetiţiile concurenţilor admiși după Preselecție și după fiecare etapă a selecției se vor desfăşura după un program stabilit de organizator şi anunţat în prealabil celor implicați.

Art. 15. – Concurenţii admiși după preselecții, vor participa în cadrul show-urilor tv, acompaniați de orchestra pusă la dispoziție de organizatori.

Art. 16. – (1) Concurenţii au obligaţia să respecte toate precizările şi condiţiile stabilite de organizator, programul de repetiţii, conţinutul emisiunilor, ordinea de intrare în concurs, să participe la spectacole şi alte activităţi care fac parte din program.

(2) Orice abatere de la program şi/sau de la indicaţiile organizatorice duce la descalificarea automată a concurentului.

(3) Clauzele menţionate la Art.16 (1) şi (2) se aplică şi Invitaţilor.

Art. 17. – (1) Cheltuielile de cazare pentru candidaţii admiși în Concurs, în urma Preselecției, vor fi suportate de către organizatori.

(2) Cheltuielile legate de transport şi masă sunt în sarcina concurenţilor.

V. Juriul concursului

Art. 18. (1) Selecţia concurenţilor se face pe baza  deciziei juriului

(2) Criteriile de departajare a concurenţilor de către juriu vor avea în vedere:

a) originalitatea repertoriului;

b) calităţile vocale;

c) acuratețea intonațională;

d) precizia ritmică;

e) emisia vocală;

f) respirația;

g) stilul interpretativ;

h) expresivitatea interpretării;

i) dicția;

j) cunoaşterea şi folosirea graiului zonal;

k) ţinuta scenică;

l) cunoştinţe teoretice din domeniul folclorului;

m) charisma;

n) capacitatea de a improviza;

o) creativitatea;

p) spiritul ludic;

q) umor.

(3) Juriul îşi rezervă dreptul de a adresa concurenţilor şi alte întrebări.

VI. Distincţii

Art. 19 – În urma concursului va fi desemnat un singur câştigător.

Art. 20 – Premiul concursului este de 100.000 lei brut.

Notă: Hotărârile juriului sunt irevocabile, nu se admit contestaţii.

 

 

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 51

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1