Cabral, îndrăgitul prezentator TV, a fost invitatul lui Mircea Dinescu la ediţia aniversară, cu numărul 100, a emisiunii „Politică şi delicateţuri”, din 13 mai.
Pofticios, invitatul nostru a gustat din tot ce a găsit pe masa de lucru a poetului, cea din bucătărie, evident.
În timp ce Dinescu pregătea un ostropel, musafirul a ciugulit din platoul cu afumături de la Cetate.
Cabral s-a minunat de ce avăzut: „Eu n-am văzut om care să ia din tot ce are pe masă acolo, să arunce în tigaie şi să iasă ceva bun... incredibil!”
Iată reţeta!
OSTROPELUL OSTROPELURILOR
- 2-3 copane de pui
- ¼ vânătă
- 1 dovlecel
- 1 ardei
- usturoi verde
- slăninuţă
- roşii cherry
- dulceaţă de ardei iuţi
- vin
- zeamă de portocală
- miere
- coriandru, busuioc, piper
- stafide
- muştar
- capere
- oţet, sare