loader
Foto

Galerie foto

Reţete de la A la Infinit cu Smaranda Vornicu

Compot de toamnă

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Smaranda Vornicu vă propune în fiecare săptămână o reţetă pregătită chiar de ea. Vă invităm să o încercaţi şi voi şi să o savuraţi într-o sâmbătă după-amiază, urmărind emisiunea De la A la Infinit.

Smaranda Vornicu: Cu toate că avem parte de o toamnă lungă şi frumoasă, serile au devenit mai reci, iar vara pare din ce în ce mai departe. Săptămâna aceasta, vă propun un fel de desert-compot, excelent pentru a ne aduce aminte de zilele lungi ale lui august şi pentru a ne pregati, prin aromele sale, de sărbătorile care se apropie.

Compot de toamnă:

Ingrediente: 6 nectarine, 6 prune, 3 portocale (coaja rasă şi sucul proaspăt stors), 2 frunze de dafin
1 linguriţă esenţă de vanilie, 4 seminţe scoase dintr-un fruct de anason stelat, 2 batoane de
scorţişoară, 1/2 linguriţă piper negru (proaspăt macinat), 4 linguri de miere, 3 linguri zahăr brun, 25g
unt.
Cu o seaăa înainte de a servi acest desert, amestecaţi într-un castron: sucul şi coaja rasă a celor 3
portocale, mierea, zahărul, frunzele de dafin, batoanele de scorţişoară, seminţele de anason stelat,
esenţa de vanilie şi piperul negru măcinat. Acoperiţi castronul şi puneţi-l la frigider până a doua zi.
Cu o jumătate de oră înainte de a servi:
- preîncălziţi cuptorul la 200 grade Celsius
- spalaţi fructele, scoateţi-le sâmburii şi tăiaţi fiecare fruct în 6 felii
- asezaţi feliile de fructe într-un vas termorezistent
- turnaţi deasupra marinata parfumată din castronul ţinut la frigider
- asezaţi din loc în loc, pe fructe, untul tăiat în cubuleţe mici
- daţi la cuptor 25 minute, până când fructele sunt pătrunse, stropindu-le din când în când cu sosul
din tavă
- serviţi desertul călduţ, alături de îngheţată (când e mai cald afară, evident) şi / sau nişte biscuiţi
amaretti sau speculos, ca să îi înmuiaţi în sosul delicios.
Am pregătit desertul ăsta de multe ori, mai ales atunci cînd nu aveam timp pentru reţete mai complicate sau când găteam pentru lume multă şi cu gusturi diferite. Vă pot asigura că a avut de fiecare dată acelaşi succes răsunător. Eu una, l-aş pregăti în fiecare zi de iarnă friguroasă. (Smaranda Vornicu)

 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1