loader
Foto

Galerie foto

Ritmuri româneşti şi ale altor popoare s-au întâlnit la „Cântecele Munţilor”

Cea de-a treia ediţie, care le-a adus telespectatorilor concerte de folclor din cadrul manifestării desfăşurate în Sibiu, s-a difuzat la TVR 1, duminică, 30 august, ora 21:00.

 

Iuliana Tudor

Festivalului Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor continuă la TVR 1 cu o nouă seară plină de culoare.

Gazda spectacolelor festivalului este Iuliana Tudor.

(w882)

În cea de-a treia ediţie, pe care o vom putea urmări la TVR 1 duminică, 30 august, ora 21.00, ritmurile româneşti se împletesc cu cele ale altor popoare, pe scena festivalului fiind prezente ansamblurile „Jepun Bali” - folclor indonezian, „Kazacioc” - folclor ucrainean, Călin Brăteanu şi Taraful „Obcina” - folclor românesc, Ansamblul folcloric „Plaiurile Pojorâtei”, Orchestra Ansamblului Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului".

(w882)

(w882)

(w882)

De asemenea, ne vom bucura de muzica adusă pe scenă de interpreţii Codruţa Rodean, Daria Gâdea, Gabriel Dumitru, Oana Tomoiagă, Daniel Pop, Geanina Gavrilă, Paul Ananie, Bogdan Cioranu, Ancuţa Corlăţan, Ovidiu Homorodean, Sebastian Stan, Tudor Furdui Iancu, Cristian Pomohaci. Coregrafia spectacolului este semnată de Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea, iar conducerea muzicală îi aparţine lui Gabriel Popescu.

(w882)

Spectacole folclorice pline de culoare, proiecţii aniversare, ateliere de dans, un eveniment cu specific culinar şi alte evenimente în aer liber au fost prezentate în cadrul celei de-a 45-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” din Sibiu. Cele mai frumoase concerte de folclor din cadrul manifestării desfăşurate în Sibiu în perioada 29 iulie-2 august 2020, pot fi urmărite timp de cinci ediţii, duminica, la TVR 1. Gazda festivalului, Iuliana Tudor, ne dă întâlnire duminică, 30 august, la a treia ediţie.

(w882)

(w882)

Un spectacol prezentat de Iuliana Tudor

Producător artistic: Silvia Macrea

O producţie CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu

Manager: Silvia Macrea

foto: FB Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1