loader
Foto

Galerie foto

Ronaldo – Il Fenomeno a scris istorie pentru Barça, Inter sau Real

Îi întâlnim pe jucătorii de legendă ai Mondialelor în fiecare zi, în Jurnalul sportiv al TVR. Portretele celor care au scris istorie şi au schimbat fotbalul pentru totdeauna sunt difuzate în fiecare zi în Jurnalulsportiv de la TVR 1 şi TVR 2.

 

În această săptămână, avem întâlnire cu alte vedete ale Mondialului în Jurnalul sportiv al TVR 1 şi TVR 2: după Zinedine Zidane (marţi, 29 mai), vedem portretele lui Ronaldo (miercuri, 30 mai), Franz Beckenbauer (joi, 31 mai), Salvatore Schillaci (vineri, 1 iunie), Ronaldinho (sâmbătă, 2 iunie), Zico (duminică, 3 iunie).

RONALDO - Il Fenomeno

Comentatorii şi publicul l-au aşezat alături de Pele şi Maradona.”Dinţosul” Ronaldo a fost, însă, unic. Copleşit de accidentări şi probleme de greutate, starul brazilian a scris istorie pentru Barça, Inter sau Real şi s-a retras din activitate după un meci cu România.

(w882)

Înainte de Cristiano, a fost Ronaldo. Doar atât – Ronaldo, sau Il Fenomeno, cum i-au spus suporterii vrăjiţi de jocul său. În finala din 1998, Ronaldo a clacat şi Brazilia a pierdut lamentabil. Însă, patru ani mai târziu, cu o forţă ofensivă devastatoare, sud-americanii şi-au luat revanşa. În 2002, la turneul final din Coreea de Sud şi Japonia, Seleção a însemnat, în primul rând, Ronaldo, pe care mulţi îl vedeau deja terminat după cele două accidentări grave suferite în 1999 şi 2000. Il Fenomeno a revenit extraordinar punându-şi amprenta pe evoluţia Braziliei la turneul final. A tras echipa după el şi a fost omul decisiv în semifinală şi finală. Opt goluri înscrise, cele mai multe marcate de un golgeter al Cupei Mondiale din 1974 până atunci. Ronaldo a făcut uitată lipsa lui Romário şi a adus echipei Braziliei al cincilea trofeu mondial din istorie.

(w882)


Din 14 mai până în 14 iunie, Redacţia Sport ne prezintă miniportrete ale vedetelor Mondialului, jucători care au scris istorie si au schimbat fotbalul pentru totdeauna. Toate aceste portrete pot fi văzute în secţiunea dedicată Campionatului Mondial de Fotbal de pe stiri.tvr.ro.

foto: todaysport.it; vavel.com

Despre transmisia Campionatului Modial de Fotbal la TVR

Începând din 14 iunie, Televiziunea Română transmite, în exclusivitate, cel mai important eveniment sportiv al anului 2018. În perioada 14 iunie – 15 iulie, toate cele 64 de meciuri, vor fi difuzate numai de televiziunea publică. 32 de echipe au un singur obiectiv: obţinerea mult râvnitului trofeu din aur pur.

De mai bine de 50 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1