loader
Foto

Salcâmul lui Moromete ar fi putut avea altă soartă

Un nou episod al emisiunii „Mediatorii” a fost difuzat vineri după-amiază, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+ , iar la TVR HD, tot vineri, de la 18.30.

 

MEDIATORII

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Ceea ce umbrea întrega vâlcea a grădinii era un salcâm uriaş, care, la început, pentru că era stufos şi înalt, nu se băga în seamă. Lângă el se oprise Moromete.” Cam astfel ar putea începe prezentarea cazului pe care echipa emisiunii Mediatorii l-a ales pentru ediţia de vineri după-amiază. Pe 23 decembrie, TVR 1 le propune telespectatorilor o nouă întâlnire cu emisiunea ce le arată românilor că, de multe ori, conflictele pot fi aplanate printr-o soluţie convenabilă tuturor, fără să treacă prin ani grei de procese. Emisiunea prezentată de jurnalistul Sabin Ciornea poate fi urmărită vineri, de la ora 17.30, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD, în aceeaşi zi, de la 18.30.

(w882) Mediatorii

Ca în fiecare ediţie, Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere[1], alături de Zeno Daniel Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, analizează un nou caz. Întâlnirea de vinerea aceasta cu Mediatorii îl aduce în platoul emisiunii şi pe mediatorul Ion Dedu. Subiectul ediţiei din această săptămână porneşte de la o situaţie apărută între doi vecini.

Doru şi Petre sunt vecini şi prieteni din copilărie, însă de când fiica lui Doru s-a căsătorit, iar Petre nu a onorat invitaţia la nuntă, relaţiile dintre cei doi s-au răcit. Lui Petre îi seacă fântâna, iar cea mai apropiată sursă de apă se găseşte la 3 kilometri distanţă. Deşi Doru are fântână, la construcţia căreia a participat şi prietenul său cu ani în urmă, nu este de acord să îl lase pe Petre să ia apă de la el. Vor ajunge cei doi foşti prieteni la o soluţie pentru problema lor prin intermediul medierii? Dacă şi cum se va întâmpla aceasta vom afla în ediţia de vineri a emisiunii Mediatorii.

Îmbinând elemente de talk-show şi docu-dramă, având la bază cazuri reale şi conflicte încheiate prin Acord, emisiunea Mediatorii îşi propune să demonstreze şi în acest nou sezon că medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. Telespectatorii vor afla că un participant la procedura de mediere poate vorbi deschis despre conflictul său, are oportunitatea de a-şi expune cazul fără a fi întrerupt şi că mediatorul îl poate ajuta să identifice soluţii viabile, eficiente, durabile şi apoi să redacteze un Acord cu privire la înţelegerea la care a ajuns.

 

Prezintă Sabin Ciornea

Jurnalist Cristina Spiru

Producător Adrian Bănuţă

 


[1] Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

4:10 Oamenii şi legea (R)

*Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1