loader
Foto

Salvaţi aurul verde al României, la "Interes general"

Doina Pană, deputat PSD, iniţiator proiect de modificare a Codului Silvic şi Ion Popescu, preşedinte Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN au fost invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, de la ora 17:00.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Se alătură prin telefon, Aurica Sereny, preşedinte Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România şi Iulius Făgărăşan, reprezentant Iniţiativa Civică Reghin.

Proteste de amploare pentru a proteja aurul verde! Oamenii reclamă despăduririle abuzive şi cer ca pădurile din România să devină prioritate naţională pentru autorităţile statului. Cifrele vehiculate sunt de ordinul zecilor de milioane de metri cubi de lemn care au ajuns peste hotare.

Protestatarii cer adoptarea unei legi prin care nivelul de împădurire să fie de cel puțin 35% şi susţin actualul proiect al Codului Silvic. În prezent, acest act normativ este un subiect "fierbinte", un motiv de dispută între preşedintele României, care a cerut reexaminarea, partide şi societatea civilă.

Una dintre modificările propuse are ca obiectiv protejarea industriei de profil, reducerea exportul de bușteni şi stimularea celui de produse finite. Fiecare parte îşi susţine punctul de vedere, cu argumente atent elaborate, însă decidenţii nu au ajuns la un consens general, deşi cel puțin declarativ, cu toţii doresc ocrotirea pădurilor din România şi stoparea fenomenului defrişărilor ilegale.

***

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct, de 5 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1