loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoarea zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta, la Ora Regelui

Principesa Moştenitoare Margareta a fost aniversată la Peleş pe 26 martie, ocazie cu care a decorat membri de seamă ai societăţii româneşti şi, în premieră, doi jurnalişti ai emisiunii  Ora Regelui . Detalii, sâmbătă, 2 aprilie, ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe 2 aprilie, Ora Regelui vă conduce la Castelul Peleş, unde a avut loc sărbătoarea zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta. La 26 de ani de când s-a putut stabili în România, ca româncă, Principesa Margareta a fost omagiată de întreaga societate.

(w500)

Printre invitaţii de la Castelul Peleş s-au numărat premierul României, dar şi scriitori, înalţi clerici, oameni de afaceri şi de ştiinţă. În aceeaşi zi, Principesa Margareta a decorat câţiva membri de seamă ai societăţii româneşti şi, în premieră, doi jurnalişti ai emisiunii Ora Regelui. Emisiunea Ora Regelui se difuzează în fiecare sâmbătă de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

(w500)

„Primisem cu câteva săptămâni în urmă vestea că Majestatea Sa a decis să-i decoreze cu Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate pe doi dintre membrii echipei Ora Regelui.

Ce listă impresionantă de nume valoroase este cea a medaliaţilor! În plus, numărul lor este limitat şi nu ai cum să nu te gândeşti că sunt încă multe alte merite de răsplătit până să ajungă la tine.

Mă întrebam, împreună cu operatorul Mihai Covrig, oare cum vom fi prezentaţi la ceremonie. Mihai a filmat mult la Peleş, la Săvârşin, la Palatul Elisabeta şi în Elveţia, la Aubonne. A lucrat cu Bogdan Şerban-Iancu şi Camelia Csiki, realizatorii documentarelor despre Majestăţile Lor, materiale care au rămas de referinţă în memoria publicului şi au obţinut numeroase premii. Mihai este politicos şi un operator foarte talentat. Îi simţeam dezamăgiţi pe membrii familiei regale când îi anunţam că el este plecat la alte filmări. Ştiam că îl plac şi că îi apreciază munca. Cei care au văzut şi fotografiile lui din cartea Ora Regelui, pe care a publicat-o Bogdan Şerban-Iancu, înţeleg.

În timp, membrii Familiei Regale ne-au văzut la filmări mai mereu alţii, au aflat că şi la montaj, şi la prelucrarea sunetului e la fel. Realizatorii emisiunii sunt liantul, dar mulţi alţi colegi colaborează cu noi la realizarea emisiunii.

Cu doi ani în urmă, emisiunea a difuzat ediţia cu numărul 100 şi Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a insistat să ne adune pe toţi. A fost o sărbătoare în Sufrageria Mică a Palatului Elisabeta, numai pentru noi, echipa emisiunii Ora Regelui. Amintirea noastră e legată de o zi frumoasă de vară în care, la umbra copacilor din grădina palatului, am aflat că, din Aubonne, Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana sunt telespectatori fideli ai emisiunii.

Ora Regelui este rodul muncii unei echipe, a celor care se văd sau nu, dar care oferă din timpul și energia lor pentru ca o astfel de emisiune să existe. Felicitări tuturor!”, spune  Lidia Voicu, producătorul emisiunii.

(w500)

foto: familiaregala.ro

Invitatul Orei Regelui de sâmbătă, 2 aprilie, este istoricul clujean Cornel Jurju, autor al cărţii „Tovarăşii împotriva Coroanei”. Lucrarea sa este un studiu întins pe mai bine de jumătate  de secol, care tratează propaganda antimonarhistă şi anti Regele Mihai iniţiată de comunişti şi continuată cu succes în anii de după căderea comunismului. Uşurinţa cu care aceste falsuri au penetrat conştiinţe, mai ales după 1990, l-au determinat pe autorul clujean să realizeze o cercetare istorică profundă, care relevă mecanismele prin care mintea umană poate fi pervertită de minciună.

 

Producător - Lidia Voicu

Realizator - Bogdan Şerban-Iancu

 

Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 15.00 (8 aprilie, ora 05.35)

la TVR HD - sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 15.00 (4 aprilie, ora 19.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 17.00

la TVR Moldova - sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 15.00 (3 aprilie, ora 01.00)

Din 12 martie 2016, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

 

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

19:45 Sport

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1