loader
Foto

Schimbare la Casa Albă. Mihai Melinescu, de la Washington, pentru TVR

Jurnalistul Ştirilor TVR este trimisul special al Televiziunii Române în SUA, pentru ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte american. Din 18 ianuarie, românii văd la TVR reportaje în exclusivitate şi intervenţii live de la Washington.

 

Pe 20 ianuarie, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii depune jurământul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Washington, pe treptele celebrei clădiri a Capitoliului. Televiziunea Română va relata pe larg acest eveniment. Din Capitala Statelor Unite, trimisul special al Ştirilor TVR Mihai Melinescu va urmări pas cu pas ceremonia şi va sta de vorbă cu personalităţi ale politicii americane.

Începând din 18 ianuarie, telespectatorii TVR vor putea urmări, în toate programele informative, reportaje în exclusivitate şi intervenţii ale echipei Ştirilor TVR de la Washington, cu privire la pregătirile pentru învestitură, atmosfera de dinaintea evenimentului, programul manifestărilor, opiniile oficialilor, dar şi ale americanilor de rând. Iar pe 20 ianuarie, depunerea jurământului va putea fi văzută în direct, de la ora 18.30, la TVR 1.

„Încă nu ştim sigur ce linie vor urma Statele Unite faţă de România, pentru simplul fapt că Trump, în campania electorală, nu a vorbit de viziunea sa faţă de politica externă. Sunt puţine cazuri, însă, în care un regim schimbă dramatic o traiectorie de politică externă. Pentru că, până la urmă, trebuie urmărit interesul naţional. Noi avem un parteneriat strategic cu Statele Unite, nu cu un fost preşedinte sau o fostă administraţie”, anticipează trimisul TVR în SUA.

La fel ca în cazul scrutinului american din 8 noiembrie, când TVR a oferit un maraton de transmisiuni şi dezbateri în „Noaptea americană”, şi pe 20 ianuarie, când preşedintele ales Donald Trump devine oficial preşedintele Statelor Unite ale Americii, telespectatorii TVR 1 vor fi conectaţi la atmosfera de peste Ocean în momentele în care se scrie istorie. „America 45. Trump la Casa Albă” este titlul ce reuneşte o ediţie Perfect Imperfect, cu Emma Zeicescu, ce va putea fi urmărită în direct de la ora 18.00, şi o Ediţie specială a Ştirilor TVR, moderată de Claudiu Lucaci, cu începere de la ora 21.00 şi cu o durată de două ore.

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1