loader
Foto

Sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ? - răspunsuri la Interes general

Sorin Burtea a discutat cu invitaţii săi, în ediţia de miercuri, 26 octombrie, de la ora 17.30, la TVR 1, despre simţul patriotic al românilor şi principiile acestora.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Invitaţii din 26 octombrie au fost: prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu, preşedinte Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport, Senatul României, col. magistrat Constantin Udrea, judecător Curtea Militară de Apel Bucureşti şi Ion Popescu, preşedinte Confederaţia Sindicală Naţională Meridian.

Suntem parte a unei societăţi globalizate care are drept efect dizolvarea identităţilor. Trăim într-o comunitate care de la şcoală şi până la instituţiile de presă ignoră în mare măsură personalităţile pentru care iubirea şi devotamentul faţă de pământul strămoşesc înseamnă totul. Din păcate, aceste simţăminte sunt trăite în faţa televizorului, de 1 Decembrie sau cu ocazia performanţelor sportivilor noştri.

Nicolae Iorga spunea că „un patriot se recunoaşte prin faptul că iubeşte, respectă şi caută să adune şi să îmbunătăţească tărâmurile şi oamenii”, iar Mihail Sadoveanu arăta că „patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic”.

Importăm aproape orice, chiar şi principii care nu au nicio legătură cu sistemul nostru de valori. Oare, până când?

***

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea „Interes general” se difuzează în direct la TVR 1 şi poate fi urmărită şi online pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile pentru IOS și Android!


21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1