loader
Foto

Şcoala altfel şi alt fel de şcoală, pentru „Cine voi fi”

Marţi dimineaţă, Mihaela Căciuleanu ne spune „Tot ce contează” despre educaţia dincolo de şcoală şi ne prezintă Povestiri din curtea şcolii şi Fabrica de experimente . Pe 24 mai, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 24 mai, într-o nouă ediţie a emisiunii Cine voi fi, Mihaela Căciuleanu ne face cunoscute câteva proiecte interesante destinate copiilor care fac parte din medii defavorizate. Clubul de Educaţie Alternativă, Povestiri din curtea şcolii, Şcoala de Joacă, Educaţie prin teatru, Fabrica de experimente sunt câteva variante de şcoală altfel sau care ne arată cum se face educaţia dincolo de şcoală. Programul, difuzat de TVR 1 în direct în fiecare marţi dimineaţă, de la 10.00 la 11.00, face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Ionuţ Oprea şi Livia Rădulescu sunt invitaţii Mihaelei Căciuleanu la Cine voi fi de marţi, 24 mai, când ne vor prezenta proiectul Povestiri din curtea şcolii. Este vorba despre spectacolul de teatru prin care teatrul este adus în sprijinul educaţiei, al dezvoltării personale. Realizarea spectacolului este coordonată de actorul Ionuţ Oprea, iar la pregătirea tinerilor au lucrat actori din trupa de improvizaţie Backstage Boys. Povestiri din curtea şcolii este un proiect ogranizat de Asociaţia Graphis 122 în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Alexandra Butmalai este fondatorul proiectului Fabrica de experimente Roadshow, proiect conceput de un copil pentru alţi copii. Ea va povesti despre conceptul proiectului la Cine voi fi din 24 mai, emisiune moderată de Mihaela Căciuleanu, producător Cristina Andrei. Timp de 6 luni, Alexandra şi-a perfecţionat conceptul, însă un salt spectaculos în eficienţă a apărut imediat după participarea ei în cadrul programului Creatori de viitor. Alături de mai mulţi liceeni pe care i-a cunoscut aici, a format un „trib educaţional”. Astfel că, alături de alţi 35 de tineri liceeni, şi-a propus să lanseze kit-ul cu 50+3 experimente de fizică şi chimie, denumit Fabrica de Experimente.

În fiecare dimineaţă de marţi, Mihaela Căciuleanu încearcă să răspundă la întrebarea pe care şi-o adresează toţi tinerii şi adolescenţii: Cine voi fi? Emisiunea se doreşte a fi un program educaţional adaptat interesului şi nevoii de informare rapidă, cu scopul de a readuce dezbaterea de idei (altele decât cele politice) în rândul preocupărilor publicului. Temele de dicuţie pornesc de la instituţiile de învăţământ, extinzându-se până la rolul lor pe piaţa muncii. Cine noi fi este al doilea program din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”, difuzate la TVR 1 şi TVR+ de la ora 10.00, de luni până vineri.

19:45 Sport

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1