loader
Foto

Şcoala Regelui versus şcoala de azi

Sâmbătă, 15 martie, o nouă premieră Ora Regelui , de la ora 13.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediția emisiunii de sâmbătă 15 martie este disponibilă online pe TVR+

Pe 15 martie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să compare şcoala din vremea copilăriei Regelui Mihai cu lumea elevilor olimpici de astăzi. Acest subiect, dar şi alte teme de gândit şi analizat sunt aduse în prim plan în ediţia de sâmbătă a emisiunii Ora Regelui, realizată de Marilena Rotaru. Ora Regelui se difuzează, ca de obicei, de la ora 13.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Sub titlul „Clădiri de patrimoniu din vremea monarhiei”, telespectatorii pot vedea un reportaj prilejuit de o premieră editorială – „Palatul Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale”. Despre acest volum vorbesc ing. dr. Nicolae Noica, autorul volumului, prof. univ. dr. Pavel Năstase, rector al Academiei de Studii Economice, respectiv prof. univ. dr. Robert Şova, prorector al aceleiaşi instituţii de învăţământ universitar.

(oar_w460)

Tot în ediţia din această săptămână a emisiunii de la TVR 1, călătorim prin „Amintiri din timpul şcolii Regelui Mihai”, cu ajutorul mărturiilor Regelui Mihai, ale colegilor săi de şcoală şi ale profesorului de filozofie al clasei palatine, Ion Zamfirescu. Subiectul face trecerea la următorul material al Orei Regelui - „O lume pentru elevii olimpici de astăzi”, unde realizatoarea TVR Marilena Rotaru îi are ca invitaţi pe cercetătorul ştiinţific principal Mircea Ignat şi un grup de elevi.

Ora Regelui din 15 martie se încheie cu un dialog cu Ana Blandiana, intitulat sugestiv „Capitalul de încredere”.

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR Internaţional luni, 17 martie, de la ora 21.10.

 

Producător Lidia Voicu

Realizator Marilena Rotaru

Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti. În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Lidia Voicu - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:45 Floarea nopţii

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

După fiecare ediție, timp de o săptămână, până la începerea ediției următoare, telespectatorii vor putea vota eroii prezentați. Acest vot săptămână de săptămână va genera la finalul campaniei un clasament. Primii șapte eroi după numărul de voturi se vor califica în etapa finală a proiectului. Acestor șapte finaliști li se vor adăuga încă cinci-câte unul propus de fiecare membru al juriului din cei 40 prezentați de-a lungul anului. Cei 12 eroi vor fi din nou supuși atenției telespectatorilor care vor vota, alături de membrii juriului, ”Omul Anului” 2024.
Marele câștigător va fi decis prin votul exprimat de telespectatori înainte de Gala finală (50%) și de juriul format din personalități, care va avea de asemenea 50%.

Dacă în 2023 campania a fost realizată într-o formă condensată, anul acesta ea va fi extinsă la o perioadă mai mare de difuzare și își propune să implice și publicul în alegerea „eroilor de lângă noi”. Așteptăm de la telespectatori să trimită povești impresionante ale unor oameni care au dat dovadă de curaj și de solidaritate față de semeni. Echipa de documentare va alege cele mai bune cazuri ce vor fi prezentate în edițiile săptămânale. În acest fel, telespectatorii TVR sunt așteptați să se implice activ, nu doar în procesul de votare dar și în procesul de propunere de eroi, din care va fi desemnat ”Omului Anului” 2024.​
În ziua simbol a României, 1 Decembrie, ziua României, va avea loc o Gală grandioasă, în care vom afla care este românul pe care telespectatorii TVR îl vor desemna OMUL ANULUI 2024.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1