loader
Foto

Se zice că... suntem Fără Prejudecăţi

La început de decembrie, gazdele emisiunii „joacă în deplasare”. Miercuri, 3 decembrie, continuăm aventura de la Cluj şi vă aducem o nouă ediţie în direct, dedicată Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi. De la 17:10, la TVR 1 şi TVR Cluj.

 

FLORINA Constantinescu
Nuami Dinescu
Sonia Argint Ionescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Din 1992, ziua de 3 decembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Pe 3 decembrie, cu ocazia acestei zile, în direct din cea mai nouă şi frumoasă sală polivalentă din ţară, cea de la Cluj, TVR Cluj şi TVR 1 realizează proiectul Fii fără prejudecăţi. Prezentatoarele emisiunii Se zice că… şi Ovidiu Damian, prezentatorul emisiunii Fără prejudecăţi de la TVR Cluj, vor aduce telespectatorilor poveşti de viaţă ale unor oameni care au învins destinul.

Un astfel de exemplu este Carol Eduard Novak, sportivul care a câştigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar şi prima medalie de aur la ediţia din 2012 a aceleeaşi competiţii de la Londra. Carol Eduard Novak a suferit un accident rutier în 1996, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept. Sportivul este, din 2013, preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

Un alt exemplu, demn de toată admiraţia, este al celui care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanţă parcursă în 24 de ore în scaun rulant. Tot el se laudă cu 70.000 de kilometri străbătuţi în Europa şi în Statele Unite. A făcut toate aceste curse într-un scaun cu rotile. Lugojeanul Vasile Stoica, un om care demonstrează că voinţa şi curajul nu au limite, vine să vorbească telespectatorilor emisiunii Se zice că..., transmisă în direct de TVR 1 şi TVR Cluj.

Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea sunt primii reporteri cu Sindrom Down din Europa. În lume, din informaţiile noastre, există un singur reporter de televiziune cu Sindrom Down, care se numeşte Fernanda Honorato şi transmite pentru TV Brasil. Pe cei trei reporteri români, de la Studioul TVR Cluj, îi veţi cunoaşte la Se zice că... din 3 decembrie.

Roxana Magonet, coorganizator al meciului de baschet în fotoliu rulant de la Cluj, este de asemenea invitată miercuri pentru a vorbi despre performanţele ambiţioşilor sportivi. Branko Cuic şi Cătălin Baciu – jucători ai echipei de baschet “U” MOBITELCO, care în sezonul 2014-2015 va reprezenta România în competiţia inter-cluburi FIBA EuroChallenge – se aşază în fotolii rulante şi vor face echipă cu jucătorii cu dizabilităţi într-un meci de baschet demonstrativ.

La Se zice că îi veţi mai cunoaşte şi pe Robert şi Eugen Tamîrjan. Robert, acum în vârstă de 16 ani, s-a născut cu hemipareză pe partea dreaptă. Părinţii, oameni simpli, dar sportivi, nu de performanţă, l-au dat la sport de mic (hochei), chiar dacă toţi cunoscuţii îi acuzau că îşi chinuie copilul mai mult decât l-a chinuit viaţa. În timp, s-a demonstrat că sportul l-a ajutat pe Robert, iar acum duce o viaţă normală. Vrea să facă ciclism, motiv pentru care îşi doreşte să se înscrie la o competiţie de gen în Cluj.

Se zice că… şi Vizi Imre, unul dintre finaliştii unui mare show de talente de la noi, are o surpriză pentru telespectatori. Veţi afla despre ce este vorba în ediţia de miercuri a emsiunii Se zice că…, transmisă în direct de la Cluj.  Mesajul proiectului comun TVR 1 şi TVR Cluj este Fiţi fără prejudecăţi! Şi nu doar o zi pe an, ci în fiecare zi.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1