loader
Foto

Semifinalele Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014, în direct la TVR

Cele două partide, disputate pe 8 şi 9 iulie, sunt transmise live la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Zilele Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 sunt numărate: am intrat în ultima săptămână a competiţiei, cu cele mai bune echipe şi meciuri care ne vor ţine cu sufletul la gură. Primele patru echipe clasate intră, din 8 iulie, în semifinale, toate partidele putând fi urmărite, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Brazilia întâlneşte Germania, pe 8 iulie, de la ora 23.00, pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte, într-o partidă comentată pentru telespectatorii TVR de Marian Olaianos. Brazilia s-a calificat în semifinalele CM 2014, după ce a trecut fără emoţii de Columbia, scor 2:1, la Fortaleza, graţie golurilor reuşite de doi fundaşi centrali - Thiago Silva ('7) şi David Luiz ('69). Meciul încheiat trist pentru vedeta braziliană Neymar, care a suferit o fractură vertebrală, a adus Selecao pentru a 11-a oară în semifinalele Cupei Mondiale, după o pauză de 12 ani. La rândul său, Germania a acces în a 13-a semifinală a Cupei Mondiale, şi a patra succesivă, după succesul contra Franţei, scor 1:0, de pe Maracana, după un gol izbutit de fundaşul Mats Hummels ('13). Nicio altă echipă nu are în palmares atât de multe prezenţe în semifinalele Cupei Mondiale.

Pe 9 iulie, tot de la ora 23.00, Emil Hossu-Longin comentează la TVR 1 şi TVR HD cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014. Întâlnirea dintre Olanda şi Argentina are loc pe Arena Corinthians din Sao Paulo. După un meci în care şi-a dominat adversara, „Portocala mecanică” a reuşit calificarea în semifinale, pentru a cincea oară, învingând abia la penalty-uri, cu scorul de 4:3, senzaţia Cupei Mondiale din Brazilia, Costa Rica. Golurile au fost marcate de Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder şi Dirk Kuyt – pentru Olanda, respectiv de Celso Borges, Giancarlo Gonzalez şi Christian Bolanos – pentru Costa Rica. Argentina s-a calificat în a patra semifinală a Cupei Mondiale din istorie, după ce a dispus de Belgia cu 1:0, la Brasilia, printr-un gol marcat de Gonzalo Higuaín ('8), la capătul unei faze create de Lionel Messi.

TVR este singura televiziune din România care transmite în direct toate cele 64 de meciuri de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014. Toate meciurile pot fi urmărite atât pe posturile TVR, cât şi online, exclusiv pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Mihaela Crăciun

* Viaţa armonioasă şi sensurile ei

Invitat Cristian Rachitan-doctor, specialist in remedii naturale

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1