loader
Foto

Sentinţe greşite, vinovaţi fără vină

Colonel magistrat Constantin Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel Bucureşti, a fost invitatul lui Sorin Burtea la „Interes general”, miercuri, 10 mai, de la ora 17:30.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Spaţiul public este invadat de subiecte ce tratează diferite cauze de natură penală, în care sunt implicate personaje cu nume sonore. Justiţia făcută la televizor a dat naştere la o serie de controverse.

Se vorbeşte despre lupta magistraţilor cu politicienii, dictatura procurorilor, justiţie făcută la comandă. În acest context, erorile judiciare descoperite au ajuns să pună în pericol credibilitatea actului de dreptate din România.

S-au înmulţit cazurile în care vedem cetăţeni condamnţi, fără să comită vreo faptă de natură penală. Cu toate încercările de a-şi demonstra nevinovăţia, aceştia au fost aruncaţi după gratii fără dovezi. Teoretic, justiţia îi ocroteşte pe cei corecţi, însă, în realitate, în prea multe spețe respectarea legii a devenit facultativă în România zilelor noastre.

***

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea se difuzează în direct la TVR 1 şi online pe TVR+, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:30.

1:50 Lili Marleen (R)

Telecinemateca ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

Dramă. Redactor Cristina Crăciun

X

(Reluare)

3:55 Sport (R)

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1