loader
Foto

Sezonul 3 Superconsumatorul, la TVR 1

Emisiunea prezentată de Anna de Hillerin şi în care invitaţi autorizaţi dau sfaturi telespectatorilor despre cum să devină consumatori cu adevărat europeni este cu ediţii în premieră din 17 octombrie. De luni până joi, de la 13.30

 

Euroconsumatorul

Din noul sezon, emisiunea Superconsumatorul vine cu mai multe ediţii şi, implicit, cu mai multe sfaturi pentru telespectatorii TVR 1. Din 17 octombrie, emisiunea are patru ediţii – de luni până joi, de la ora 13.30, acestea putând fi urmărite şi în reluare, în aceleaşi zile, de la ora 24.00.

La prima ediţie, cea de luni, echipa emisiunii a prezentat noul format Superconsumatorul. În fiecare săptămână, invitaţii permanenţi Paul Anghel, director general Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons, Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, dar şi alţi comisari ANPC vor veni cu clarificări şi informaţii utile pentru telespectatorii TVR 1 în domeniul protecţiei consumatorilor astfel încât aceştia să fie corect informaţi şi ghidaţi în relaţiile cu furnizorii de servicii, producătorii etc.

(w882)

În fiecare săptămână, realizatorii vor asculta vocea străzii – problemele telespectatorilor, dar în studio vor avea invitată o vedetă care va povesti experienţe personale plăcute sau neplăcute din ipostaza de consumator. La Superconsumatorul, intervine şi Mişu consumatorul (rubrica emisiunii), care va învăţa telespectatorii cum să consume inteligent.

Pentru ediţia de miercuri, 19 octombrie, la Superconsumatorul, realizatorii propun o temă de larg interes: petiţiile şi reclamaţiile: cum se întocmesc, cui se adresează pentru a primi răspuns.

Iar la ediţia de luni, 24 octombrie, la Superconsumatorul, Sorin Mierlea va aduce în prim-plan testele comparative şi „Telefonul Consumatorului". „Sper ca Superconsumatorul să fie din acest sezon o emisiune mult mai interactivă. Cei care se uită la noi să înceapă să propună anumite teme, anumite subiecte. De luni venim cu testele comparative, care vor fi pe segmentul a tot ceea ce înseamnă perioada sărbătorilor şi de dinainte de sărbători. Ca noutate, vom prezenta testele comparative pe segmentul produselor gen materiale de construcţii, gresie, faianţă, becuri, etc. Se apropie sezonul rece şi vom aduce în discuţie subiectul vitaminelor şi al suplimentelor alimentare", a declarat, la Superconsumatorul, Sorin Mierlea, Preşedinte al Asociaţiei InfoCons.

Echipa emisiunii aşteaptă sugestiile şi propunerile telespectatorilor în ceea ce priveşte temele de abordat în emisiune pe adresa superconsumatorul@tvr.ro, dar şi pe www.facebook.com/SuperconsumatorulLaTVR.

Despre Superconsumatorul:

Fiecare dintre noi suntem consumatori de produse şi servicii. Mergem la cumpărături, la teatru, facem cadouri, plătim facturi de utilităţi sau cheltuim pe medicamente. Banii se evaporă fără să simţim. Zeci de mii de articole şi servicii ne fac cu ochiul din reclame, de multe ori înşelătoare.
Cum să alegi din acest vârtej colorat care te copleşeşte? Şi mai ales, ce faci când euforia cumpărăturilor se stinge şi, deschizând cutia, găseşti un produs nefuncţional? Cui reclami când serviciile pe care le-ai plătit îţi provoacă pagube? De-acum se întunecă devreme, penele de curent şi fluctuaţiile de tensiune se înmulţesc. Cand ţi-e lumea mai dragă, rămâi fără lumină şi cu televizorul ars. Superconsumatorul se difuzează de luni până joi, la 13.30, în direct la TVR 1 şi TVR +. Anna de Hillerin şi invitaţii ei au grijă ca telespectatorii să fie corect informaţi şi ghidaţi în relaţiile cu furnizorii de servicii, producătorii etc.

12:00 Teleshopping

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1