loader
Foto

Galerie foto

Sir Bobby Charlton - emblemă a fotbalului englez

În fiecare zi, în Jurnalul sportiv al TVR, îi întâlnim pe jucătorii de legendă ai Mondialelor. Portretele celor care au scris istorie şi au schimbat fotbalul pentru totdeauna sunt difuzate în Jurnalulsportiv de la TVR 1 şi TVR 2.

 

În fiecare zi, în Jurnalul sportiv al TVR, îi întâlnim pe jucătorii de legendă ai Mondialelor. Portretele celor care au scris istorie şi au schimbat fotbalul pentru totdeauna sunt difuzate în Jurnalulsportiv de la TVR 1 şi TVR 2.

Pe 8 iunie – Sir Bobby Charlton, despre Theatre of  Dreams

(w882)

Era îndesat, pleşuv, se născuse cu driblingul în sânge şi cu un simţ al golului rar întâlnit.

Sir Bobby Charlton a fost timp de aproape două decenii emblema Angliei şi a lui Manchester United

Sir Bobby Charlton a fost emblema fotbalului englez din a doua jumătate a secolului trecut. A supraviețuit catastrofei de la München, dezastrul care a distrus frumoasa echipă a lui Busby; a fost căpitanul de pe Wembley care a adus Angliei prima Cupă a Campionilor, în 1968, cu un Manchester United reconstruit în jurul personalității sale, și, poate cel mai important, a fost factorul decisiv al victoriei finale din 1966, de la Cupa Mondială. Atunci Anglia cucerea singurul său titlu mondial, după un 4-2 cu naţionala Germaniei de vest, iar Bobby şi fratele său, Jackie, au terminat meciul îmbrățișați, cu Bobby spunând că acea clipă nu le va putea fi luată de nimeni, niciodată! Era pentru a doua oară în istorie când doi frați câștigau Campionatul Mondial. Dar dincolo de trofee și goluri, United îi mai datorează lui Sir Bobby Charlton și altceva: în 1976, în timpul unui interviu, el a fost primul care a vorbit despre stadionul Old Trafford ca despre un Teatru al viselor - „Theatre of Dreams".

(w882)

Din 14 mai până în 14 iunie, Redacţia Sport ne prezintă miniportrete ale vedetelor Mondialului, jucători care au scris istorie si au schimbat fotbalul pentru totdeauna. Toate aceste portrete pot fi văzute în secţiunea dedicată Campionatului Mondial de Fotbal de pe stiri.tvr.ro.

(w882)

Despre transmisia Campionatului Modial de Fotbal la TVR

Începând din 14 iunie, Televiziunea Română transmite, în exclusivitate, cel mai important eveniment sportiv al anului 2018. În perioada 14 iunie – 15 iulie, toate cele 64 de meciuri, vor fi difuzate numai de televiziunea publică. 32 de echipe au un singur obiectiv: obţinerea mult râvnitului trofeu din aur pur.

De mai bine de 50 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

credit foto: BBC, Telegraph, The Irish Times

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1