loader
Foto

Galerie foto

Sportivii paralimpici, oaspeţi de onoare la Palatul Elisabeta

La Ora Regelui de sâmbătă, 19 noiembrie, mai aflăm şi povestea „Observatorului Regal din Bucureşti". De la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Majestatea Sa Regele Mihai a împlinit 95 de ani şi a fost sărbătorit la Ateneul Român de Principesa Moştenitoare Margareta. Pentru a noua oară, fiica Regelui Mihai a oferit un concert caritabil prin care a adunat fonduri pentru programul Tinere Talente al Fundaţiei Principesa Margareta. 250 de tineri au reuşit să-şi ducă mai departe visul datorită acestui program. Afăm amănunte la Ora Regelui din 19 noiembrie. Ediţia se vede, ca în fiecare sâmbătă, de la 15.00, la TVR 1 şi TVR HD.

(w882)

Sportivii paralimpici au fost oaspeţi de onoare la Palatul Elisabeta. Principele Radu i-a felicitat şi i-a încurajat pe cei 12 sportivi paralimpici care au reprezentat România la Rio de Janeiro, în septembrie 2016, în cadrul Jocurilor Paralimpice din Brazilia. La ceremonie a participat şi Excelenţa Sa domnul Paul Brummell, ambadasorul Marii Britanii, ţară în care s-au organizat pentru prima dată în istorie jocuri paralimpice, în 1948. Unul dintre sportivi a adus României o medalie de bronz. Judoka Alex Bologa, complet nevăzător, a câştigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio la judo nevăzători, categoria 60 de kilograme.

(w882)

Astronomul Magda Stavinschi, invitata emisiunii Ora Regelui de sâmbătă, ne spune povestea „Observatorului Regal din Bucureşti", deschis în 1908. Aflăm despre cercetările primilor astronomi români şi cum au fost ei sprijiniţi de Regina Elisabeta pentru a înfiinţa Observatorul Astronomic şi Meteorologic. Şi tot la Ora Regelui, călătorim pe urmele lui Nicolae Donici, prin intermediul volumului recent apărut „Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate".

(w882)

Credit foto: familiaregala.ro; astro-urseanu.ro

 

Echipa Ora Regelui:

Realizator – Camelia Csiki

Producător - Lidia Voicu

 

Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 15.00 (25 noiembrie, ora 05.35)

la TVR HD - sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 15.00 (20 noiembrie, ora 19.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 16.30

la TVR Moldova - sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 15.00 (20 noiembrie, ora 1.00)

 

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

0:00 Omul anului (R)

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1